Mustang v ceně Octavie nebo řada 7 v hodnotě Fabie. Proč prodává stát luxusní auta tak levně?

ar6, 13. října 2016, 16:20 Google+

Ministerstva se čas od času zbavují přebytečného majetku, koupit se tak dají budovy, pozemky nebo automobily. Ty jsou často v dost zuboženém stavu, navíc neschopné provozu. Vnitro ale nyní dává do prodeje (ne poprvé) také stroje, zabavené kvůli trestné činnosti, jinými slovy po těch, co jsou ve vězení nebo čekají na rozsudek. A tam už jde o mnohem zajímavější kousky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ministerstvo vnitra prodává v aukci zabavená auta kvůli trestné činnosti, zde Ford Mustang.

Ministerstvo vnitra prodává v aukci zabavená auta kvůli trestné činnosti, zde Ford Mustang. | foto: Aukro

Sdílejte článek

Poprvé se prodej automobilů, zabavených v trestním řízení, konal letos v dubnu. Jen o měsíc později se celá akce opakovala a nyní tedy probíhá takzvané třetí kolo. Na rozdíl od automobilů, prodávaných například policií, jsou vozy zabavené v trestním řízení v mnohem lepším stavu, čemuž ale odpovídá také vyvolávací cena. Prodej probíhá formou dražby, a to na aukční portále Aukro. Tam je nyní k dispozici celkem osm automobilů, nejnižší cena je 321 099 korun. Tolik stojí bílý Peugeot Boxer z roku 2014 s 2.2litrovým turbodieselem o výkonu 110 kW (150 k). Najeto má dodávka 93 240 kilometrů, kromě podřeného předního nárazníku a blatníku, respektive mírně poškozeného obložení nákladového prostoru, je ale úplně v pořádku. K dispozici je i další dodávka, Citroën Jumper s třílitrovým naftovým motorem o výkonu 115 kW (156 k) a najetými 50 443 kilometry. Cena za vůz jen s lehkými oděrky? Nejméně 416 240 korun.

Dál už jsou k dispozici i zajímavější kousky. Například BMW 760Li z roku 2008 s prakticky plnou výbavou, včetně ledničky a obrazovek pro zadní cestující, a šestilitrovým dvanáctiválcem pod kapotou o výkonu 327 kW (445 k) má vyvolávací cenu 418 000 korun. Tady je těch důvodů ale více, kromě drobných oděrek na karosérii bylo totiž demontováno rádio, nefunguje počítadlo kilometrů a svítí kontrolka motoru. Nic z toho netrápí Land Rover Freelander 2.2 TD4 o výkonu 110 kW (150 k). SUV bylo vyrobeno teprve loni a jde tedy o jeden z posledních Freelanderů. Odpovídá tomu i nájezd jen 8265 kilometrů. Výbava obsahuje xenony, šest airbagů, klimatizaci, tempomat nebo vyhřívaná sedadla, aktuální cena je 612 200 korun. Nejzajímavější čtyřka ale ještě stále čeká, začít tak můžeme u Fordu Mustang s pětilitrovým osmiválcem o výkonu 324 kW (441 k). Jde tedy o poslední generaci, vyrobenou loni, s nájezdem 13 252 kilometrů. Aktuální cena je 780 100 korun, nevýhod má ale americké kupé hned několik. Především jde o laděný výfuk, vydávající nadměrný hluk, a vzduchový stavitelný podvozek. Kvůli těmto prvkům auto neprojde znovu STK (ta aktuální platí do roku 2019).

Jakousi TOP 3 tvoří dvě Audi a jedno BMW. Nejlevnější je SQ5 TDI s výkonem 230 kW (313 k), pohonem všech kol a najetými 63 376 kilometry. Výbava je opět maximální, obsahuje třeba také rádio Bang & Olufsen, překousnout tak musíte jen nevkusná červená kola OZ. Aktuální cena 1 002 000 korun je ale více než příznivá. Zajímavou „hračkou“ by jistě bylo i BMW X6 M z roku 2012, ukrývající pod kapotou 4.4litrový osmiválec s výkonem 408 kW (555 k). Modré SUV má najeto 79 251 kilometrů, téměř plnou výbavu s DVD přehrávačem nebo head up displejem a poškozené čelní sklo ve výhledu před řidičem. Vyvolávací cena je 1 078 000 korun. Pomyslným králem nabídky je Audi A8 3.0 TDI Quattro z roku 2013, nabízející 184 kW (250 k). Ve výbavě vozu jsou dva palubní telefony, audio Bose, DVD přehrávač nebo střešní okno, najeto má A8 69 258 kilometrů. Vyvolávací cena je 1 267 000 korun. Sledovat aukce můžete na tomto odkazu, u všech zůstává šest dnů do konce. To je ještě spousta času na zvýšení avizovaných cen, i tak ale půjde o pozoruhodně laciná auta, vzhledem k jejich výbavě, velikosti a motorizaci. Zájemci navíc nekupují „zajíce v pytli“, protože si auta mohou přijít osobně prohlédnout do areálu Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra, které má prodej na starosti. Jedinou větší chybou tak zůstává nejasný původ vozu, co dělal jeho předchozí majitel totiž v aukci nezjistíte.

Vytisknout

Diskuze: Mustang v ceně Octavie nebo řada 7 v hodnotě Fabie. Proč prodává stát luxusní auta tak levně?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Sedmé vydání BMW řady 5 se ukazuje v několika verzích.

Evoluce nebo revoluce? Nové BMW řady 5 je nejen vizuálně malou sedmičkou (+ 91x…

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud