Zlato pro logistický systém Škoda - je nejlepší v Evropě

ar5, 21. září 2014, 04:00 Google+

Logistický systém společnosti Škoda Auto je špičkový: V soutěži ‚European Gold Medal in Logistics and Supplier Chain’ obsadila oblast výroby společnosti Škoda Auto první místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Tímto vyznamenáním oceňuje evropská organizace „The European Logistic Association“ (ELA) špičkovou kvalitu a vysokou efektivitu mezinárodně strukturovaného logistického systému Škoda. Logistické systémy patří k rozhodujícím faktorům úspěchu v automobilovém průmyslu. Toto špičkové umístění opět podtrhuje skvělou úroveň výrobní logistiky společnosti Škoda. V březnu letošního roku už automobilka získala ocenění ‚Logistický projekt roku v České republice’.Zlatá evropská medaile pro logistiku a management dodavatelských řetězců, udělovaná Evropskou logistikou asociací (ELA), je založena na principu Ligy mistrů. ELA je federací 30 národních organizací ze středoevropských a západoevropských zemí.

Do evropského finále postupují pouze vítězné projekty z národních soutěží. Po zisku národního titulu „Logistický projekt roku“ v České republice v březnu 2014 pokračuje logistika společnosti Škoda Auto v úspěšné sérii a představila svá inovativní řešení v Bruselu. Odborná porota vybrala ze 30 nejlepších logistických projektů z jednotlivých zemí celkem šest finalistů z nejrůznějších oborů.

„Toto ocenění na evropské úrovni nás velice těší,“ říká Jiří Cee, vedoucí logistiky značky Škoda. „Škoda v posledních letech výrazně investovala do své výrobní logistiky a tuto oblast důsledně optimalizovala s důrazem na maximální efektivitu a dokonalé procesy. Výsledkem je jeden z nejvýkonnějších logistických systémů v celém automobilovém průmyslu. Tato oblast výroby tím výrazně přispívá k Růstové strategii značky Škoda,“dodává Jiří Cee.

Promyšlený, výkonný a mezinárodně orientovaný systém společnosti zajišťuje, že v celém logistickém řetězci budou správné díly a komponenty k dispozici ve správný čas a na správném místě a v potřebném množství. Do celého logistického procesu je zapojeno 13 výrobních závodů na celém světě, v nichž vznikají vozy značky Škoda. Od ledna do srpna 2014 vyrobila Škoda 696.600 vozů – více než kdykoli předtím za prvních osm měsíců roku.V rámci své Růstové strategie česká automobilka rozšířila a modernizovala podstatnou část své logistiky. Od začátku roku 2013 stanovuje nové logistické centrum v hlavním výrobním závodě společnosti Škoda v Mladé Boleslavi nová měřítka, pokud jde o koncepci, velikost a nasazenou dopravní techniku. V nové, částečně automatizované logistické hale o rozloze 15 500 m2 a výšce 18 metrů je instalováno 33 regálových uliček, z nichž je výroba vozů a výroba agregátů zásobována materiálem. 60 metrů dlouhý plně automatický dopravníkový tunel, vedoucí do montážní haly M13 a nejmodernější skladová technika zaručují rychlé, pružné a vysoce efektivní dodávky dílů.

Jedním z hlavních pilířů logistiky značky Škodaje nové Škoda Parts Centrum, otevřené v dubnu 2013. V rámci modernizace se zdvojnásobila celková plocha centrálního skladu na více než 100 000 m2 – to odpovídá ploše zhruba dvanácti fotbalových hřišť. Společnosti do nového centra investovala zhruba 31,8 milionů eur. Se zhruba 25 000 dodávkami denně zajišťuje Škoda Parts Centrum velkou část celosvětové distribuce originálních dílů a příslušenství pro společnost Škoda Auto a koncernové značky VW, Audi a Seat.

Je to největší distribuční centrum originálních dílů v České republice.Pro výrobní proces automobilky uvádí 1 250 zaměstnanců logistiky značky Škoda každoročně do pohybu miliony dílů, komponentů a vozových systémů. Ročně bylo jen do českých výrobních závodů dopraveno zhruba 52 000 železničních vagonů. K tomu je nutno ročně přičíst ještě 469 000 kamionů směřujících do a z českých závodů společnosti Škoda. Enormní velikosti navíc dosahují také skladové a logistické plochy, potřebné v rámci logistických toků: Jen ve třech českých závodech v Mladé Boleslavi, Kvasinách a Vrchlabí zabírají celkovou plochu 321 000 čtverečních metrů – tedy zhruba 40 fotbalových hřišť.

Vytisknout

Diskuze: Zlato pro logistický systém Škoda - je nejlepší v Evropě

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Audi S9 přijde v roce 2017 a nabídne výkon 600 koní - anotační foto

Audi S9 přijde v roce 2017 a nabídne výkon 600 koní

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud