Nová Škoda Octavia Scout: Drsný dobrodruh již od 682.900 Kč

ar5, 25. června 2014, 15:30 Google+

Škoda Octavia Scout na první pohled zaujme svým mohutným, pro verzi Scout specifickým vzhledem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

„Nová ŠKODA Octavia Scout je drsný chlapík, který si skvěle vede jak na silnici, tak v terénu,“ říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika. „Nový model zaujme nejen svým atraktivním designem, ale také všestranností, maximální robustností a propracovanými detaily. Se skvělou tažnou silou a stoupavostí, nižší spotřebou a vynikající užitnou hodnotou modelu Octavia nabízí nová Octavia Scout opět ‚o kousek auta navíc’, jak je pro značku ŠKODA typické. Scout je ideálním vozem pro rodinu i volný čas, a také naší odpovědí na sílící poptávku našich zákazníků po individualizovaných modelech,“ dodává Vlček. Nová ŠKODA Octavia Scout je v nabídce se třemi motory a to výhradně s pohonem všech kol.

Ceník modelu Octavia Scout 2.0 TDI/110 kW (150 k) s manuální šestistupňovou převodovkou začíná částkou 682.900,- Kč. Základní cena pro benzinovou motorizaci 1.8TSI/132 kW (180 k) se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG činí 694.900,- Kč. Poprvé pro model Octavia je navíc k dispozici i špičková naftová motorizace 2.0 TDI/135 kW (184 k) v atraktivní kombinaci se šestistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol za ceny začínající na částce 734.900,- Kč. Nový model bude na český trh uveden v srpnu, počínaje dnešním dnem mohou zákazníci vůz objednávat u všech autorizovaných obchodníků značky ŠKODA v České republice.

 

Světlá výška byla ve srovnání s modelem Octavia Combi zvýšena o 33 milimetrů, na celkových 171 milimetrů. Součástí sériové výbavy jsou atraktivní 17palcová kola z lehkých slitin ve třech volitelných designech a pneumatiky s vyšším profilem (225/50 R17). Ke standardu patří také paket pro špatné cesty s dodatečnou ochranou podvozku.

Díky nejmodernější technice pohonu všech kol využívající spojku Haldex 5. generace se novinka stává nejuniverzálnějším modelem ŠKODA Octavia Scout všech dob. Maximální přípustná hmotnost přívěsu vzrostla o 25 procent, na dvě tuny. Inženýři dále podstatně zlepšili chování vozu na nezpevněných cestách a zvětšili nájezdové úhly. Součástí sériové výbavy je elektronická uzávěrka diferenciálů EDS, pracující na obou nápravách, a asistent pro rozjezdy do kopce.Prostorný interiér byl individualizován speciálně pro model Scout. Přístrojová deska může buď černá nebo černo-hnědá. V interiéru jsou nové dekorační a prahové lišty ve speciálním designu Scout, tříramenný volant i hlavice řadicí páky jsou opatřeny emblémy Scout.

Výškově stavitelná sedadla s bederními opěrami jsou potažena hnědou textilií, za příplatek ve výši 35.700,- Kč je v nabídce také provedení Alcantara v černé nebo hnědé barvě.Nová Octavia Scout má už v základní výbavě atraktivní prvky komfortní výbavy. Mezi ně patří například dvouzónová klimatizace CLIMATRONIC, elektricky ovládaná boční okna, barevný displej Maxi DOT, malý kožený paket, dešťový senzor, infotainment rádio SWING, tempomat a vyhřívaná přední sedadla.

Příplatková výbava zahrnuje Adaptive Cruise Assistant (adaptivní tempomat), Intelligent Light Assistant (asistent dálkových světel), Automatic Parking Assistant (parkovací asistent), Traveller Assistant s identifikací dopravních značek, systém automatického zamykání a startování KESSY (Keyless-Entry-Start-and-Exit-System) a Optical Parking Assistant (parkovací kamera).

zdroj: Škoda Auto

 

Vytisknout

Diskuze: Nová Škoda Octavia Scout: Drsný dobrodruh již od 682.900 Kč

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Renault R.S. Day

R.S. Day - ve znamení Renaultu a Dacie

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud