Volkswagen zahájil předprodej modelu Golf Sportsvan

ar2, 2. dubna 2014, 07:02 Google+

Volkswagen zahájil na českém trhu předprodej nového modelu Golf Sportsvan, který kráčí ve šlépějích úspěšného předchůdce Golf Plus. Atraktivní kompaktní MPV přesvědčí prostorným a variabilním interiérem, nabídkou nejmodernějších asistenčních systémů, bohatou výbavou, bezpečností a hospodárností.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
volkswagen golf

volkswagen golf | foto: Volkswagen CR

Sdílejte článek

„Od dnešního dne mohou naši zákazníci objednávat zcela nový Golf Sportsvan, který přebírá všechny přednosti sedmé generace Golfu, od výrazně snížené hmotnosti a spotřeby paliva až po příkladnou bezpečnost, a přidává k nim nevšední vnitřní prostor a praktičnost ve velmi atraktivním designu se sportovním stylem,“ řekl Petr Janeba, vedoucí divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika.

Nabídka nových modelů Golf Sportsvan je velmi rozmanitá a vychází vstříc potřebám různých skupin zákazníků. Ti mají na výběr dvě výbavové linie Comfortline a Highline. V oblasti pohonu čeká na zákazníky rozhodování mezi čtyřmi zážehovými a dvěma vznětovými motory s emisní normou EU6 a rozpětím výkonu od 63 kW (85 k) do 110 kW (150 k), které lze s výjimkou vstupního motoru 1.2 TSI 63 kW kombinovat buď s manuálně řazenou převodovkou, nebo s dvouspojkovou převodovkou DSG. Hodnoty průměrné spotřeby paliva sahají od 3,9 do 5,5 l/100 km.

Vstupní model Golf Sportsvan Comfortline 1.2 TSI 63 kW (85 k) stojí 433 900 Kč včetně DPH. Bohatá sériová výbava zahrnuje mimo jiné sedm airbagů, multikolizní brzdu, systém start-stop, elektronickou uzávěrku diferenciálu XDS, automatickou klimatizaci Climatronic, rádio Composition Colour s 5“ barevným dotykovým displejem a přehrávačem CD/MP3, palubní počítač Medium, tempomat, 15“ kola „Lyon“ z lehké slitiny, výškově nastavitelná komfortní sedadla vpředu, kůží obšitý volant, kůží obšitou hlavici řadicí páky a kůží obšité madlo ruční brzdy, dále loketní opěrku a černé podélné střešní nosiče.

V případě verze Highline činí cenové navýšení oproti verzi Comfortline 28 000 Kč. Golf Sportsvan Highline lze pořídit již za 491 900 Kč včetně DPH s motorizací 1.2 TSI 81 kW (110 k). Ve výbavě Highline jsou nad rámec výbavy Comfortline obsaženy následující prvky: rádio Composition Media s 5,8“ barevným dotykovým displejem, USB, handsfree Bluetooth, 16“ kola „Dover“ z lehké slitiny, mlhové světlomety s funkcí statických světel pro odbočování, sportovní sedadla čalouněná kombinací tkaniny a Alcantary, kůží obšitý multifunkční volant, dekorační osvětlení interiéru, funkce Coming Home a Leaving Home, automatické ovládání světlometů, senzor deště, samostmívací vnitřní zpětné zrcátko, textilní koberečky a stříbrně eloxované podélné střešní nosiče. 

Golf Sportsvan přesvědčí nejen výbavou, ale i svým velkoryse dimenzovaným vnitřním prostorem s variabilním uspořádáním. Zadní sedadla jsou podélně posuvná o 180 mm, aby bylo možné podle potřeby měnit velikost prostoru pro nohy cestujících vzadu a objem zavazadlového prostoru. Ten má v pětimístném uspořádání hodnotu 500 až 590 litrů, v závislosti na poloze zadních sedadel. Po sklopení zadních sedadel se objem zavazadlového prostoru zvětší až na 1520 litrů. 


Vytisknout

Diskuze: Volkswagen zahájil předprodej modelu Golf Sportsvan

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

CITROËN C5 CROSSTOURER: ČTE VOZOVKU A MLUVÍ ČESKY - anotační foto

CITROËN C5 CROSSTOURER: ČTE VOZOVKU A MLUVÍ ČESKY

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud