ŠKODA třikrát zvítězila v anketě Nejlepší auta 2014

ar2, 20. března 2014, 13:46 Google+

Trojitý triumf značky ŠKODA v české čtenářské anketě ‚Nejlepší auta 2014’: modely ŠKODA Citigo, nová ŠKODA Octavia a kompaktní SUV ŠKODA Yeti zvítězily ve svých kategoriích. Skvělý výsledek opět potvrzuje vysokou atraktivitu modelové palety značky ŠKODA.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda

Škoda | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Trojitý triumf značky ŠKODA v české čtenářské anketě Nejlepší auta 2014: modely ŠKODA Citigo, nová ŠKODA Octavia a kompaktní SUV ŠKODA Yeti zvítězily ve svých kategoriích. Skvělý výsledek opět potvrzuje vysokou atraktivitu modelové palety značky ŠKODA.

Anketa ‚Nejlepší auta’ patří na národní a mezinárodní úrovni mezi nejprestižnější automobilová ocenění. Anketu pořádá vydavatelství ‚Motor Presse Stuttgart’. Na volbě nejlepších automobilů roku 2014 se podílelo celkem 210 000 čtenářů titulů, vydávaných vydavatelstvím ‚Motor Presse Stuttgart’ v řadě zemí, mezi nimi také v Číně. V České republice hlasovalo 2453 respondentů, kteří volili mezi vozy deseti kategorií – od mini vozů až po luxusní automobily. České kolo hlasování se letos konalo už podvacáté.

Již podruhé za sebou vyhrála ŠKODA Citigo v kategorii ‚minivozy do 210 000 Kč’. ŠKODA Citigo obdržela 25,7 % všech odevzdaných hlasů. Tento chytrý městský vůz, který je v třídveřové i pětidveřové verzi na trhu úspěšný od konce roku 2011, zaujme velkorysými hodnotami vnitřního prostoru, vysokou funkčností, vtipnými detaily výbavy, nízkou spotřebou a vysokou úrovní bezpečnosti. Vedle pohonu na benzin nabízí Citigo také ekologickou alternativu v podobě motoru na stlačený zemní plyn (CNG). V letošním roce pak paletu nejmenšího modelu značky ŠKODA rozšíří dynamická varianta Monte Carlo. Na domácím, českém trhu model Citigo nastartoval prodeje v segmentu minivozů. V roce 2013 činil jeho podíl registrací ve třídě 53,4 procent, během prvních dvou měsíců roku 2014 pak dokonce 54,6 procent.

Jasného vítězství v kategorii ‚nižší střední třída do 340 000 Kč’ dosáhla nová ŠKODA Octavia, pro kterou hlasovalo 35,0 % procent čtenářů. Třetí generace modelu Octavia se ukázala být trefou do černého. Počet dodávek modelu Octavia zákazníkům v České republice za první dva měsíce roku 2014 vzrostl o 13,4 procent.

Triumf v anketě ‚Nejlepší auta roku 2014’ uzavírá ŠKODA Yeti vítězstvím v kategorii ‚Terénních automobilů do 650 000 Kč’. ŠKODA Yeti byla v roce 2013 kompletně přepracována. Poprvé je tento vůz v nabídce ve dvou variantách: jako elegantní a stylová ŠKODA Yeti do města a jako dobrodružněji laděná ŠKODA Yeti Outdoor do terénu.

„Naše trojité vítězství na domácím trhu značky potvrdilo sílu naší modelové palety,“ říká Luboš Vlček, šéf prodejní organizace ŠKODA AUTO Česká republika. „Volba vozu ŠKODA vždy znamená ‚kousek auta navíc’ a nabízí dostatek prostoru, vysokou funkčnost, chytré detaily, moderní techniku, příznivé hodnoty spotřeby a nadčasový design při vynikajícím poměru ceny a užitné hodnoty. Výsledek hlasování v anketě ‚Nejlepší auta’ ukazuje, že tato jedinečná kombinace se u veřejnosti těší velké oblibě,“ dodává Luboš Vlček.

Vytisknout

Diskuze: ŠKODA třikrát zvítězila v anketě Nejlepší auta 2014

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Škoda 1000 MB

Česká legenda Škoda 1000 MB slaví padesátiny

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud