Světová premiéra Volkswagenu Multivan Alltrack

ar5, 4. března 2014, 11:17 Google+

Suverenita je klíčem ke svobodě. Multivan Alltrack je toho nejlepším příkladem, protože je nejlépe připraven na všechny úkoly a cesty.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Do přístavu stylově doveze přívěs s jachtou, ve městě je prostorným a spolehlivým partnerem, který se svým ušlechtilým zevnějškem blýskne i před divadlem a ve svém velkorysém interiéru nabídne i místo pro jakýkoli nákup. A díky pohonu všech kol 4Motion a výbavě terénního vozu si Multivan Alltrack skvěle poradí rovněž se serpentinami i nezpevněnými cestami.

Multivan Alltrack – toto jméno hovoří samo za sebe. Je to vozidlo pro jakékoli cesty. A především to je Multivan. Jeho variabilita je legendární. Tato vlastnost, společně s četnými užitečnými prvky výbavy, je zárukou, že si hravě poradí s jakýmkoli myslitelným úkolem i příslušným množstvím zavazadel, takže se hodí dokonce i pro velmi náročné přepravní úkoly.

Volkswagen Užitkové vozy odlišil design konceptu Multivan Alltrack od pracovně koncipovaných modelů leštěnými 19“ koly, precizně zpracovanými detaily karoserie lakované barevným odstínem aduláru s perleťovým efektem a ušlechtile upraveným interiérem, takže jakákoli záměna je vyloučena.

Dobře vybaven. Robustní přední a zadní nárazníky, odlišené šedou barvou, kontrastují společně s integrovanými ochrannými panely spodní části vozu v matně stříbrném odstínu s decentně elegantní barvou karoserie, stejně jako podběhy kol, boční ochranné lišty a ochranná lišta prahu zavazadlového prostoru. Tento zdánlivý nesoulad je záměrný, protože symbolizuje dva světy konceptu Multivan Alltrack: prvotřídní výkon jak na silnici, tak i mimo zpevněné cesty. Toto pojetí bylo důsledně přeneseno také do interiéru, který se vyznačuje velmi kvalitními a odolnými materiály s vysokou úrovní funkčnosti a robustním šarmem zcestovalého světoběžníka. Jemně štepovaná, šedě-modrá sedadla z nejjemnější přírodní kůže značky Poltrona Frau tvoří protipól tmavě hnědé „lodní podlahy“, vyrobené ze skutečného dřeva speciální technologií Vinterio. Z tohoto pórovitého materiálu je vyrobena rovněž široká ozdobná lišta vsazená do hliníkového rámečku. Ozdobná lišta, která prochází po obou stranách pod spodními okraji oken až do přístrojové desky, tvoří vizuální spojení s centrálně umístěným informační a zábavním systémem. Jeho funkce se ovládají prostřednictvím dotykového displeje se senzorem přiblížení. Požadovaný zvuk zajišťuje audiosystém Dynaudio Surround Sound s centrálním reproduktorem.

K enormní variabilitě interiéru přispívá robustní kolejnicový systém, zapuštěný v podlaze. Kromě posuvných samostatných sedadel studie Multivan Alltrack lze do kolejnic bezpečné upevnit přenosný kuchyňský modul, který může být umístěn jak na levé straně vozidla, tak i za předními sedadly, napříč ke směru jízdy. Montáž i přemisťování tohoto modulu je otázkou několika málo snadných úkonů a uživatelé v něm naleznou kromě chladničky také plynový sporák a dřez s nádrží čisté vody. Modul lze samostatně demontovat a používat ho i mimo vozidlo, nebo ho odložit do garáže, pokud nebude při plánované cestě zapotřebí.

Mimo vyšlapané cesty jako doma. Skvělý vzhled není ovšem zdaleka jedinou silnou stránkou konceptu Multivan Alltrack. Poháněcí ústrojí je tvořeno výkonným motorem 2.0 TDI (132 kW/180 k), jehož hnací síla je rozdělována mezi přední a zadní nápravu prostřednictvím vícelamelové spojky Haldex, umístěné před zadním diferenciálem. Nájezdový úhel má vpředu hodnotu 21°, vzadu 15°. A také díky masivním 19“ kolům z lehké slitiny je Multivan Alltrack připraven na mimořádné úkoly.

Robustní konstrukce. Volkswagen Užitkové vozy ilustruje na konceptu Multivan Alltrack enormní potenciál klasického modelu, vyráběného v hlavním městě Dolního Saska. Tento zakladatel svého segmentu v něm i nadále stanovuje měřítka. Zákazníci oceňují u svých MPV značky Volkswagen kombinaci spolehlivé kvality, hospodárnosti, variability a v neposlední řadě suverénního charakteru, který boří hranice jednotlivých tříd. A to již téměř 65 let. Volkswagen Užitkové vozy navíc touto studií zdůrazňuje své dlouholeté kompetence v oblasti pohonu všech kol. Na začátku tohoto příběhu stál před 29 lety Transporter v tehdejší třetí generaci – jako osobní vůz i jako užitkové vozidlo. Kromě toho si již pět let udržuje výsadní postavení ve svém segmentu Caddy 4Motion. Pickup Amarok stanovuje nová měřítka ve své třídě od roku 2010 a jeho varianty a schopnosti jsou neustále rozšiřovány. A nakonec v roce 2012 završil modelovou nabídku Crafter 4Motion s pohonem všech kol od společnosti Achleitner.

Volkswagen tím reaguje na požadavky zákazníků, protože každé páté v Evropě prodané užitkové vozidlo značky Volkswagen je jimi objednáno s pohonem všech kol. Žádný srovnatelný výrobce se nemůže pochlubit tak velkou oblibou této techniky u zákazníků.

 

Vytisknout

Diskuze: Světová premiéra Volkswagenu Multivan Alltrack

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Škoda Yeti Monte Carlo - Sportovně vzhlížející Yeti představen v Ženevě - anotační foto

Škoda Yeti Monte Carlo - Sportovně vzhlížející Yeti představen v Ženevě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud