Škoda Auto je hlavním partnerem nového portálu ‚Bezpečné cesty’

ar5, 25. ledna 2014, 08:21 Google+

Internetové stránky www.bezpecnecesty.cz názorně informují o bezpečnostních tématech a radí, jak se správně chovat v silničním provozu. Cílem je zlepšení bezpečnosti silničního provozu v České republice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda

Škoda | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Škoda přispívá konkrétními poznatky a odbornými znalostmi z vlastního výzkumu dopravní bezpečnosti, poskytuje odbornou podporu a názorné materiály v podobě textů a filmů. Druhým hlavním partnerem této iniciativy je vedle společnosti Škoda Auto také Ředitelství služby dopravní policie. 

Podpora portálu ‚Bezpečné cesty’ je další potvrzením zodpovědného přístupu ke společenské odpovědnosti automobilky Škoda Auto Jako největší průmyslový podnik v České republice přijímá Škoda Auto odpovědnost v mnoha směrech. Automobilka se v oblasti společenské odpovědnosti soustřeďuje na čtyři základní pilíře: bezpečnost silničního provozu, technické vzdělání, podpora dětí a bezbariérová mobilita. 

Jako hlavní partner podporuje Škoda Auto nový dopravně-bezpečnostní portál zejména odbornými expertízami a informacemi. Automobilka je na poli výzkumu dopravní bezpečnosti aktivní již řadu let. Z analýz příčin a průběhu nehod přichází neustále nové poznatky o správném chování v silničním provozu, s nimiž server www.bezpecnecesty.cz uživatele názorně seznamuje. 

„S našimi poznatky můžeme na konkrétních příkladech ukázat, že správné chování a správné využívání bezpečnostních systémů vozu zachraňuje životy,“ říká Petr Kraus, vedoucí oddělení bezpečnosti vozu. Uživatelé získají užitečné rady, jak nehodám zabránit nebo jak zmírnit jejich dopady. Důsledky chování řidičů mimo jiné ukazují i záznamy reálných bariérových testů. 

Portál tuto tématiku vysvětluje názorně, mimo jiné i za pomoci filmů, fotografií a kreseb. Návštěvníci mohou obsah stránek také aktivně ovlivnit, například vlastními návrhy na zlepšení situací, ovlivňujících bezpečnost provozu. O návrzích pak mohou všichni návštěvníci stránek hlasovat. 

Důraz je kladen také na podrobné a snadno srozumitelné vysvětlení bezpečnostních témat a důležitých pojmů z oblasti bezpečnosti silničního provozu. Portál také nabízí informace o aktuální situaci v silničním provozu, funkci mapy a kalendář aktuálních akcí, týkajících se automobilů a bezpečnosti. 

Téma bezpečnosti silničního provozu je jedním ze čtyř pilířů CSR-strategie společnosti Škoda Auto. Automobilka již několik let podporuje řadu projektů v celé České republice. Internetový vzdělávací program "Škoda hrou" hravou formou nabádá děti ke správnému chování v silničním provozu. Celostátní soutěž ‚Cesty městy’ s podporou společnosti Škoda Auto již deset let oceňuje nejlepší opatření, zvyšující bezpečnost silničního provozu v českých městech a obcích. 

Ve spolupráci se složkami integrovaného záchranného systému České republiky zorganizovala automobilka v roce 2013 informační akce, Bezpečně v autě’ a ‚Dny dopravní bezpečnosti’. V regionech, v nichž se nachází výrobní závody značky Škoda, podpořila společnost jen v loňském roce prostřednictvím grantových řízení deset dalších regionálních projektu pro zlepšení bezpečnosti. Automobilka se intenzivně angažuje také v oblasti výzkumu dopravní bezpečnosti.


Vytisknout

Diskuze: Škoda Auto je hlavním partnerem nového portálu ‚Bezpečné cesty’

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Nový Crossover od Volkswagenu už by se mohl představit na autosalonu v Ženevě - anotační foto

Nový Crossover od Volkswagenu už by se mohl představit na autosalonu v Ženevě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud