Škoda Octavia III. generace je v České republice i na zahraničních trzích trefou do černého

ar5, 20. ledna 2014, 05:57 Google+

Nová Škoda Octavia je v České republice i na zahraničních trzích trefou do černého. Nejnovějším důkazem je jasné vítězství v hlasování veřejnosti v rámci ankety ‚Auto roku 2014’. Škoda Octavia získala ze všech 37 zúčastněných vozů nejvíce hlasů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Octavia

Škoda Octavia | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Tento špičkový výsledek je pokračováním řady národních a mezinárodních ocenění, které tento nový model dosud získal. Octavia byla nominována do finále ankety ‚Car of the Year 2014’ a v loňském roce vyhrála řadu renomovaných cen, mimo jiné v Německu, Rusku a ve Švýcarsku. Nejčerstvějším přírůstkem do plejády ocenění modelu Octavia třetí generace je zisk titulu ‚Auto roku’ ve Slovinsku.

„Nová Octavia je srdcem značky Škoda,“ říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast prodeje a marketingu. „Náš nejdůležitější model se dočkal fantastického přijetí, a to jak ze strany zákazníků, tak ze strany odborných médií. Dokládá to řada ocenění a skvělý výsledek v hlasování veřejnosti v rámci ankety ‚Auto roku’, stejně jako skvělé prodejní výsledky v uplynulých měsících. Prodeje překonávají naše očekávání,“ dodává. V Evropě je nový bestseller na trhu zastoupen ve čtyřech variantách: jako Octavia, Octavia Combi a Octavia Combi 4x4 i jako sportovní Octavia RS. Další varianta bude následovat v letošním roce.

V anketě ‚Auto roku’ – nejdůležitější automobilové anketě v České republice – zvolili hlasující model Škoda Octavia vítězem v kategorii nižší střední třída. V hlasování veřejnosti (na www.autoroku.cz), kterého se zúčastnilo celkem 35.000 hlasujících,získala Octavia ze všech zúčastněných vozů nejvíce hlasů. Anketu ‚Auto roku’ pořádají Svaz automobilového průmyslu (AutoSAP), Klub motoristických novinářů (KMN) a Klub automobilových publicistů (KMP), spolu se Svazem dovozců automobilů (SDA). Vedle hlasování veřejnosti probíhá v rámci ankety Auto roku v ČR také volba odborné poroty, kterou tvoří 31 motoristických novinářů. Finální verdikt novinářské ankety, který určívítěze z pěti finalistů, bude zveřejněn 20. ledna 2014.

Také za hranicemi České republiky sbírá nová Octavia průběžně renomovaná ocenění. V Německu, na největším evropském a v celosvětovém měřítku druhém největším trhu značky Škoda, získal tento kompaktní vůz v minulém roce důležitá ocenění. Čtenáři časopisu ‚AutoStraßenverkehr’ a ‚Eltern’ zvolili Octavii ‚Rodinným autem roku’. Octavii si oblíbili také fleetoví zákazníci v Německu, což dokazují ceny, jako ‚Flotten-Award’, Firemní Auto roku’ nebo ‚Šéfovské kombi roku’. Model Octavia RS navíc čtenáři časopisu ‚Auto Bild Sportscars’ zvolili nejsportovnějším sériovým modelem roku 2013. V Rusku, třetím nejsilnějším trhu české automobilky, zvolili čtenáři časopisu ‚Za Rulem’ model Octavia za vítěze v kategorii ‚Nejlepší poměr ceny a užitné hodnoty’. A ve Švýcarsku obsadila Octavia skvělé druhé místo v anketě ‚Nejoblíbenější auto Švýcarů’, pořádané titulem ‚Schweizer Illustrierte’.

V této anketě respondenti vybírali z 37 automobilových novinek. Nejnovějším přírůstkem do plejády ocenění modelu Octavia třetí generace je zisk titulu ‚Auto roku’ ve Slovinsku. Škoda Octavia přesvědčivě zvítězila v 22. ročníku slovinské ankety ‚Auto roku’ o nejlepší vůz, v silné konkurenci ostatních novinek uvedených na tamní trh.

Nová Octavia je nejdůležitějším modelem v největší produktové ofenzívě v historii automobilky Škoda. Vedle výroby v České republice sjíždí tento kompaktní vůz z linek v Rusku, Indii, na Ukrajině a v Kazachstánu. V letošním roce bude navíc zahájena výroba v Číně, na největším trhu značky Škoda. Touto řadou novinek posiluje automobilka svůj růstový kurz.


 

Vytisknout

Diskuze: Škoda Octavia III. generace je v České republice i na zahraničních trzích trefou do černého

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

TEST: Volkswagen Cross Caddy 2.0TDI 4Motion - anotační foto

TEST: Volkswagen Cross Caddy 2.0TDI 4Motion

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud