Poptávka po sdílených obytných vozech je letos obrovská

Petr Boháč / AutoRoad.cz, 15. června 2021, 22:59 Google+

Češi na letní dovolenou vyrážejí po vlastní ose a stále častěji volí zápůjčku dodávky či většího rodinného vozu. Poptávku, která výrazně převyšuje nabídku, potvrzuje také platforma pro sdílení aut HoppyGo. Ta má 60 % vícemístných dodávek, obytných aut a karavanů pro letní sezónu kompletně rezervovanou. Nejčastěji si lidé vozy půjčují na týdenní cestování, velký zájem je však také o víkendové výlety. HoppyGo se proto rozhodlo prvním 10 novým majitelům těchto nejžádanějších aut výdělky z pronájmu garantovat, a nemusí jít jen o zcela nové vozy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
HoppyGo Fiat Ducato

HoppyGo Fiat Ducato | foto: HoppyGo

Sdílejte článek

Češi se během koronavirové krize naučili cestovat po vlastní ose a stále častěji využívají vícemístné dodávky či obytné nebo velké rodinné vozy. Nemusí se tak ohlížet na změnu pravidel protiepidemických opatření, mohou si cestu naplánovat a spoléhat se jen sami na sebe. Zároveň mají možnost se každý den rozhodnout, kam vyrazit a třeba i ze dne na den cestu přeplánovat za hezčím počasím. Tyto automobily navíc nabízejí soukromí, které v dnešní době řada lidí preferuje nad přeplněnými kempy nebo společnými prostory v hotelech.

Vícemístných dodávek, obytných vozů a karavanů nabízí platforma pro sdílení aut HoppyGo přes 160 a pro letní sezónu je více než 60 % již rezervováno. Společnost se proto rozhodla vyjít vstříc rostoucí poptávce a majitele “mobilních domovů” odměnit garantovaným výdělkem. Speciální nabídka platí pro vozy zařazené do nabídky na dobu minimálně tří měsíců mezi červencem 2021 a říjnem 2021, které budou zájemcům k dispozici alespoň dva týdny v každém měsíci. Pokud majitel přes platformu nezíská poptávky ve výši alespoň 15 tisíc korun za zmíněné období, HoppyGo mu doplatí vzniklý rozdíl. Nabídka se vztahuje na prvních deset aut přidaných v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Hradci Králové, kde je poptávka momentálně nejsilnější. 

„Jako jediná platforma na českém trhu dokážeme flexibilně reagovat na poptávku po konkrétním typu vozu. Zvýšení poptávky po dodávkách a obytných vozech jsme registrovali již v minulém roce, kdy nám vzrostl také počet jejich pronajímatelů, meziročně o 30 %. Proto jsme se rozhodli ještě více podpořit nábor nových aut na platformu a dopřát tak našim zákazníkům a řidičům možnost naplánovat si dovolenou přesně podle jejich představ,” uvedl Robin Švaříček, CEO HoppyGo. 

img-responsive

HoppyGo Mercedes Benz | foto: HoppyGo

Majitel, který chce pronajímat vůz na HoppyGo, nemusí nutně vlastnit nejnovější a nejmodernější model. Uživatelé mají většinou zájem o starší automobily, které nabízejí výhodnější cenové podmínky. Velmi vyhledávanými jsou například Volkswagen Transporter, Opel Vivaro, Renault Trafic, Ford Tourneo Custom a podobné vozy v modelových řadách vyrobených od roku 2012. Zápůjčka staršího modelu se pohybuje okolo 1 300 Kč za den, u nových pak kolem 3 000 Kč za den. Například majiteli novějšího vozu VW Transporter v Praze tak za posledních 14 dní přišlo na léto sedm rezervací za více jak 60 000 Kč.

Platforma pro sdílení aut HoppyGo, spadající mezi inovační projekty mobility ŠKODA AUTO DigiLab, nabízí více než 2 300 aut nejrůznějších značek, a vedle širokého výběru je velkou výhodou rychlost a jednoduchost celého procesu zápůjčky. Není potřeba podepisovat žádné dlouhé smlouvy a zákazníkovi stačí rychlá registrace se snadným ověřením dokladů. V ceně zápůjčky je vždy zahrnuto havarijní pojištění, které kryje všechna běžná rizika.

Vytisknout

Diskuze: Poptávka po sdílených obytných vozech je letos obrovská

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Škoda představila Enyaq iV, svje první čistě elektrické SUV

Škoda prozradila, jak dál s elektromobily

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud