Úsporné modely do Paříže chystá i Volvo

C30 | foto: Volvo

Úspornějších variant sériových modelů uvidíme v Paříži plno. Volvo se rozhodlo, že mezi nimi nemůže chybět, a tak upravilo hned tři vozy svého portfolia.

V poslední době se objevuje zajímavý trend v podobě úspornějších variant sériových vozů. Škoda má svůj Greenline, Volkswagen modely Bluemotion a Volvo teď přichází se svou vlastní modelovou řadou DRIVe.

Úpravy jsou pokaždé téměř stejné. Sníží se světlá výška vozu, obují se pneumatiky s nižším valivým odporem, prodlouží se jednotlivé převodové stupně a popř. se trochu upraví aerodynamika. Volvo jde ale ještě dál a úprav provedlo o něco více.

Ekologických variant se dočkají modely C30, S40 a V50. Budou osazeny motorem 1.6D a udávaná průměrná spotřeba se bude pohybovat na úrovni 4.4l/100km u C30, respektive 4.5l/100km u modelů S40 a V50. Emise CO2 by měli být 120g/km. Těchto hodnot bylo dosaženo mimo výše popsaných způsobů několika dalšími opatřeními. Celkově byla upravena aerodynamika předních častí (spoilery, zakrytá maska chladiče) a litých kol, podvozek byl zakrytován kvůli lepšímu proudění vzduchu, přidána byla kontrolka pro označení ideálního momentu přeřazení a vyměněm byl dokonce i převodový olej s větší mazivostí.

Dobrou zprávou je, že těchto modelů se s největší pravděbodobností dočkáme i u nás. Volvo je totiž plánuje dovážet i do zemí, kde nejsou ekologické vozy nijak zvýhodňovány. Očekávané prodeje jsou asi 20 000 aut s paketem DRIVe za rok.

Odhadovaná cena za DRIVe paket je v rozmezí 150-450 euro v závislosti na modelu a trhu.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy