Renault sází na poměrně nečekaný vývoj trhu jedné specifické země

Renault Kwid Climber | foto: Renault

Francouzská automobilka Renault zvažuje, že bude vyrábět v Indii elektromobil pro masový trh, uvádějí podle ČTK zdroje agentury Reuters. Firma očekává, že trh s elektromobily tam z nízkého základu v příštích letech rychle poroste.

Renault podle zdrojů zvažuje, že bude v Indii vyrábět elektrickou verzi svého hatchbacku Kwid. Hatchback má dvouprostorovou karoserii s otevíratelnou, nahoře zavěšenou a výklopnou zadní částí s oknem.

Automobilový trh v Indii loni zaznamenal nejrychlejší růst ze všech velkých trhů. Elektromobily sice byly na cestě k tomu, aby tvořily jen méně než procento všech prodaných vozů, indická vláda ale stanovila, že do roku 2030 by to mělo být 30 procent. V poslední době navíc zaznamenala díky dotacím úspěch při získávání dodavatelů pro mezinárodní výrobce, uvedla agentura Bloomberg.

Renault nyní podle zdrojů studuje potenciální poptávku, ceny a schopnost postavit elektromobil s místními komponenty. Případné uvedení na trh bude zřejmě možné až ve druhé polovině roku 2024. Krok je součástí širšího plánu Renaultu na obnovení prodeje v zemi, kde automobilka zůstává zisková, přestože loni tam prodala méně aut než o rok dříve.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy