Tesla čelí žalobě kvůli soukromí

Tesla Model 3 | foto: wheelsage.org

Federace německých spotřebitelských organizací (vzbv) podala u soudu v Berlíně žalobu na americkou automobilku Tesla. Firma podle federace v reklamách klame spotřebitele a nedodržuje zákony na ochranu soukromí. Federace o tom podle ČTK včera informovala v tiskové zprávě.

Federace například uvádí, že Tesla vydává zavádějící informace ohledně toho, kolik se ušetří emisí uhlíku, když si lidé koupí elektromobil Tesla. Problematická je z hlediska ochrany soukromí podle spotřebitelské organizace také funkce Sentry Mode, která umožňuje pomocí mobilní aplikace vzdáleně kontrolovat okolí vozu.

Funkce je však v rozporu s platnou legislativou v oblasti ochrany soukromí. Pořizovat záznam osob na veřejně přístupném místě lze v EU pouze s jejich souhlasem.

Tesla v březnu oficiálně otevřela svůj nový závod na elektromobily v braniborské obci Grünheide nedaleko Berlína. Je to zároveň její první továrna v Evropě. Firma, kterou vede podnikatel a v současné době nejbohatší člověk světa Elon Musk, v Německu prodejem elektromobilů konkuruje zejména domácí automobilce Volkswagen.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy