Prodeje BMW, Volkswagenu i domácího GM v USA dělají vrásky

Volkswagen | foto: Volkswagen

Odbyt Volkswagenu ve Spojených státech se ve druhém čtvrtletí dál snižoval. Meziročně klesl o 34,4 procenta na 78.281 vozů, uvedla firma podle ČTK na svém webu začátkem července. Na vině je přetrvávající nedostatek čipů a problémy se zásobovacími řetězci, které brzdí výrobu.

Výrazný pokles prodeje zaznamenal VW téměř u všech modelů. Opět se propadly i prodeje městských sportovně-užitkových vozů Atlas a Tiguan, které jsou u amerických zákazníků dlouhodobě velmi oblíbené.

Celé pololetí bylo stejně slabé jako druhé čtvrtletí. Ve srovnání se stejným obdobím loňského roku klesl prodej za prvních šest měsíců roku zhruba o 32 procent na 143.279 vozů.

Podobně jako Volkswagenu se na americkém trhu ze stejných důvodů nedaří ani konkurenční automobilce BMW. Výrobce luxusních vozů zaznamenal ve čtvrtletí pokles prodeje o 18,3 procenta. Hůře se prodávaly zejména limuzíny.

Méně vozů prodávají i domácí firmy. Největší americký výrobce vozů General Motors (GM) vykázal ve druhém čtvrtletí pokles prodeje o 15 procent na 582.401 vozů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy