Škoda Octavia RS od úpravce BSR nabízí neskutečných 508 koní a 604 N.m.

Škoda Octavia RS BSR | foto: BSR

Známý švédský úpravce BSR představil tuningový balíček pro benzínové Škody Octavia RS pod názvem BSR Stage5. Nárůst výkonu je extrémní.

Tuningová firma přišla s balíčkem pro nárůst výkonu motorů 2.0 TSI. Škola Octavia RS nikdy nebyla pomalé auto, ale více než 100% nárůst výkonu z něj učiní dokonalého sleepera. Není moc aut, která by měla přes 500 koní.

Škoda Octavia RS BSR | foto: BSR

Jak se specialistům z BSR podařilo vydolovat z motoru tak ohromný výkon? Původní koncernový dvoulitr TSI měl ve Škodě Octavii RS dle továrního nastavení od 220 do 245 koní. Dalších téměř 300 koní bylo docíleno výměnou stávajícího intercooleru za výkonnější, novým karbonovým sáním s vyšší průchodností a sportovním vzduchovým filtrem. Dále je zde zakázkové turbo s kuličkovými ložisky s plnícím tlakem až 2 bary a nerezová výfuková soustava se sportovním katalyzátorem.

Zajímavostí je, že software v řídící jednotce je nastavený tak, aby měl motor do 2500 ot./min. dokonce nižší výkon než původní sériové RSko. Díky tomuto řešení lze takto upravený vůz pohodlně užívat pro každodenní ježdění. V opačném případě by pravděpodobně pneumatiky přední poháněné nápravy neměly moc dlouhou životnost.

Za kompletní úpravu si u BSR řeknou o 241 000 Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy