Po Británii už se prohání první prototyp nového Defenderu! Co se ukrývá pod důkladným maskováním?

První testovací prototyp nového Land Rover Defender | foto: youtube.com

Není žádnou novinkou, že Land Rover se po 67 letech rozhodl dopřát svému legendárnímu modelu Defender novou generaci. Její vývoj byl však dlouhou dobu odkládán a o technice i podobě se stále vedou jen spekulace. Do těch by však brzy mohli vnést trochu světla různí pozorovatelé z Velké Británie, po které už se prohání první prototyp.

Na obrázcích, které se nám podařilo získat z videa nahraného na YouTube před necelou hodinou, můžete vidět speciální testovací exemplář, který se skládá z podvozku nového Defenderu, na kterém je nasazena kabina modelu Range Roveru. Automobilka se tak poměrně úspěšně snaží maskovat všechny charakteristické křivky a rysy.

Jedinou použitelnou informací z nových fotografií je tak rozvor náprav. My už ale díky webu AutoCar víme, že nový model nabídne, stejně jako jeho předchůdci,  minimálně dvě délkové varianty. Kratší '90' a delší '110'. Obě však pod svou karoserií nabídnou ty nejmodernější technologie jak pro jízdu na silnici, tak hlavně pro jízdu v terénu.

Ovládací a kontrolní systémy by měly být adaptovány jak z modelu Discovery, tak z nejnovějšího modelu Velar. Díky dlouhodobému vývoji na poli různých asistenčních systému, mezi kterými nechybí asistent pro sjíždění kopců nebo systém Terrain Response, by se nový Defender rád stal králem mezi pořádnými off-roady.

První snímky z testování modelu Defender (07:25) | zdroj: youtube.com

S tím by měla pomoci i řada technologických vylepšení, mezi kterými by údajně neměl chybět ani hybridní pohon. Elektřina v rozvodné síti Defenderu by tak mohla pomoci při zvládání těch nejtěžších překážek.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy