BMW 5 - velký sedan oficiálně

5 | foto: BMW Group

BMW včera večer konečně odhalilo svůj velký sedan třídy 5. Nástupce populárního vozu je nadmíru zajímavý,

Německá automobilka se v nové generaci rozhodla zmírnit kontroverzní a dynamické linie předchozího sedanu a připravilo opět o kousek solidnější design.

Novinka je veskrze očekávatelná a nepřináší v designu interiéru ani exteriéru žádné významné inovace. To se týká vzhledu, který nejlépe posoudíte sami z přiložených fotek, jak na tom ale je technika?

S rozvorem jen tři centimetry pod tří metry nemá novinka problém s konkurencí ani s prostorem, například oproti úhlavnímu konkurentu Mercedesu Benz E je tato veličina o 10 cm větší. Podvozek pochází z největší třídy sedm, a je možné ho vybavit pohonem všech kol.

Novinka dlouhá 4,9 metru bude mít k dispozici čtveřici benzínových motorů, třílitry o 204 a 258 koních, přeplňované agregáty 3,0 a 4,4 litru o výkonech 306 a 407, a diesely 2,0 (184 koní), 3,0 (204 koní) a druhý třílitr s výkonem navýšeným na 245 koní. Vrcholem nabídky se samozřejmě stane model M5 s výkonem přes 500 koní.

 

Technicky v autě najdeme všechny možné vychytávky dnešního světa. Na čelní sklo je možné promítat důležité informace, multimediální systémy umí na dvojici displejů na předních sedadlech promítat filmy, vše ozvučí různé audiosystémy....

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy