Elon Musk představil svou nástupkyni v čele představenstva Tesly, stane se jí Robyn Denholm

Robyn Denholm nahradí Elona Muska na pozici předsedy představenstva automobilky Tesly | foto: Tesla Motors

Měsíc od dohody mezi Elonem Muskem a Komisí pro kontrolu cenných papírů, v rámci které musel Musk uhradit pokutu 20 milionů dolarů a odstoupit z postu předsedy představenstva automobilky Tesla, se konečně dozvídáme jméno jeho nástupce. Tou se stane Robyn Denholm, dlouhodobá členka představenstva Tesly a současná finanční ředitelka největší australské telekomunikační společnosti Telstra.

Podle tiskové zprávy, kterou dnes Tesla zveřejnila na svých stránkách, se chce Denholmová své nově získané pozici naplno věnovat. Po uplynutí šestiměsíčního období proto opustí svou současnou pozici finanční ředitelky v telekomunikační společnosti Telstra. Během tohoto období také dočasně odstoupí ze své pozice ředitelky auditní komise v Tesle.

Pro zajištění co nejplynulejšího přechodu na novou pozici se Elon Musk nabídl, že bude Robyn až do jejího úplného odchodu ze společnosti Telstra pomáhat se vším, co bude na své pozici předsedkyně představenstva Tesly potřebovat.

„Věřím v tuto společnost, věřím v její poslání a těším, že budu moci Elonovi a týmu Tesly pomoci dosáhnout udržitelné ziskovosti a udržovat dlouhodobou hodnotu pro naše akcionáře," uvedla v prohlášení Robyn Denholm.

„Robyn má rozsáhlé zkušenosti jak v oblasti technologií, tak v oblasti automobilového průmyslu. Během posledních čtyř let výrazně přispívala jako člen představenstva k tomu, že jsme se stali ziskovou společností," uvedl Elon Musk v prohlášení. „Těším se, že budeme s Robyn ještě blíže spolupracovat, až budeme pokračovat v urychlení příchodu udržitelné energie."

Pro připomenutí: Elon Musk musel odstoupit ze své pozice v čele představenstva Tesly poté, co byl kvůli svému příspěvku na Twitteru vyšetřován Komisí pro kontrolu cenných papírů (SEC). Podle závěrů jejího vyšetřování se měl Musk dopustit manipulování s cenou akcií, když ve svém příspěvku uvedl, že zvažuje převod společnosti do soukromého vlastnictví a výkup akcií za 420 dolarů/kus.

Tesla | foto: Tesla Motors

V rámci mimosoudního vyrovnání pak musel Musk zaplatit pokutu 20 milionů dolarů a do 45 dnů odstoupit ze své pozice předsedy představenstva, na kterou nesmí následující 3 roky kandidovat. Tesla navíc musí zajistit, že svými příspěvky na Twitteru nebude znovu ovlivňovat její hodnotu či podnikání. Pozici generálního ředitele automobilky si však Elon Musk (naštěstí pro celou automobilku) udržel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy