Pneumatiky Pirelli slaví už 150. narozeniny

Pneumatiky Pirelli slaví už 150. narozeniny | foto: Pirelli

PR článek - Mladý Ital Pirelli v pouhých 23 letech založil s podporou společníků první společnost na výrobu pryžových výrobků v Itálii vsadil na něco, co bylo v té době úplně nového, na gumu. Od té doby firma ušla obrovský kus cesty a patří mezi největší výrobce pneumatik na světě.

Dnes se Pirelli věnuje výhradně výrobě prémiových pneumatik pro vozy napříč kategoriemi. Pneu Pirelli si především díky nekompromisní kvalitě oblíbily i luxusní automobilky Audi, Porsche a Ferrari, které pneu Pirelli montují jako první výbavu.

Za zmínku určitě stojí také ikonický kalendář Pirelli, pro který již od roku 1964 pózují celebrity ze světa modelingu, muziky i filmu. Objevily se v něm např. Cindy Crawford, Heidi Klum, Jennifer Lopez, Petra Němcová a Emma Watson. Kalendář je neprodejný a draží se na charitativní účely.

Pirelli Cinturato P7: Ekologicky laděné obutí pro vozy střední a vyšší třídy

Letní prémiové pneumatiky Pirelli Cinturato P7 jsou představují vysoce výkonné a zároveň bezpečné pneumatiky pro vozy střední až vyšší střední třídy. Navíc jsou díky použitým materiálům mimořádně šetrné k přírodě.

Pirelli Cinturato P7 | foto: Pirelli

Díky použití asymetrického dezénu si můžete užít komfortní jízdou na mokré i suché vozovce. Konstrukce se skládá z pěti širokých žeber pokrytých početnými nářezy, které vám poskytnou vysokou přilnavost na každém povrchu a krátkou brzdnou dráhu.

Pneumatiky Pirelli Cinturato P7 se vyrábí v mnoha variantách pro disky od 15 do 20 palců. Uplatní se tak na vozech střední a vyšší třídy. Nejprodávanější velikosti jsou 225/45 R17, 235/45 R18 a 235/40 R19.

Pirelli P7 Cinturato (P7C2): Mějte jízdu vždy pod kontrolou

Letní pneu Pirelli Cinturato P7 (P7C2) se od svého předchůdce odlišuje vylepšením designu běhounu a složení gumy, optimalizovaném designu profilu a konstrukci kostry. Cinturato P7 (P7C2) jsou žhavou novinkou Pirelli pro silné vozy. Kromě sportovních výkonů však nabízí dlouhý kilometrový nájezd, nízký valivý odpor a výborný výkon na mokru.

Pirelli P7 Cinturato (P7C2) | foto: Pirelli

Tuhost středních žeber Pirelli Cinturato P7 (P7C2) vylepší stabilitu i chování v zatáčkách. Větší šířka hlavních kanálů pak ještě vylepší odvodňovací schopnosti nové pneumatiky, čímž se snižuje riziko aquaplaningu.

Pirelli P7 Cinturato (P7C2) obujete vyrábí na disky od 16 do 19 palců. Oblíbené varianty jsou pak hlavně verze 205/55 R16, 225/45 R17, 245/40 R18. Zvolte variantu pro váš vůz a vydejte se vstříc novým dobrodružstvím.

Pirelli Winter Sottozero 3: Bezpečné pneu pro jízdu v zimě

Zimní pneumatiky Pirelli Winter Sottozero 3 vám umožní vychutnat si svižnou jízdu bez kompromisů za všech povětrnostních podmínek evropské zimy. Bezpečná jízda a dobrá ovladatelnost jsou hlavní oblasti, na které se v Pirelli při vývoji této pneumatiky zaměřili.

Pirelli Winter Sottozero 3 | foto: Pirelli

Unikátní šípový dezén se postará o maximální trakci na sněhu i ledu a vylepšené 3D lamely zlepšují ovladatelnost na suché vozovce, na kterou je v našich mírných podmínkách také vhodné brát ohled.

Mnoho rozměrů pro disky od 16 do 21 palců pokryje automobily střední třídy i vyloženě prémiové značky. Však je také obouvají luxusní vozy značek Tesla, Porsche či McLaren. Mezi oblíbené velikosti patří 205/60 R16, 225/50 R17 a 255/35 R19.

Pirelli Cinturato Winter: Zimní pneu pro nižší a střední třídu

Pirelli Cinturato Winter jsou zimní pneu pro každodenní jízdu. Lamely umístěné na dezénu se zakousnou do sněhu, díky tomu se vůz pohybuje stabilně a eliminuje se i podkluzování kol.

Pirelli Cinturato Winter | foto: Pirelli

Nejinak je tomu během průjezdu zatáčkami a náhlém manévrování a brzdění. Vůz je za každých podmínek velmi stabilní a bez potíží zvládnete i dobrzďování na poslední chvíli.

Vyrábí se pro disky od 14 do 17 palců. Cílí tak na automobily nižší až střední třídy. Mezi oblíbené velikosti patří 195/65 R15, 205/55 R16 a 215/55 R17.

Pirelli Cinturato All Season SF 2: Univerzální voják

Celoroční pneu Pirelli Cinturato All Season SF 2 se přizpůsobí nejen každému počasí, ale i rozdílným stylům jízdy. Mezi jejich hlavní benefity patří krátká brzdná dráha na suchu i na mokru, dlouhý kilometrový nájezd a směs odolná i extrémním výkyvům teploty.

Pirelli uvádí, že nová generace pneumatik má nejméně o 10 % kratší brzdnou dráhu na mokru a suchu a zároveň až o 50% nárůst kilometrového nájezdu, než její předchůdce. Směs pneumatiky je poddajná a přizpůsobí se okolním podmínkám. V chladu je měkká a pružná, zatímco v létě tuhá a stabilní.

Vybrat si můžete z více než 60 variant pro disky průměru 15 až 20 palců. Obujete je tak na menší městské automobily, crossovery, ale i větší sedany. Oblíbené jsou však hlavně ve velikostech 195/55 R15, 225/50 R17 a 235/45 R18.

Pneu Pirelli najdete u ověřených prodejců pneumatik

Pneumatiky Pirelli nejen pro osobní vozidla, SUV i dodávky najdete u většiny renomovaných pneuservisů, některých autoservisů, ale i dalších prodejců pneu. Všechny výše zmíněné dezény Pirelli najdete najdete ve specializovaném e-shopu s pneumatikami pneuboss.cz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy