Manažer Latvaly: Pro příští rok máme s Toyotou nějakou smlouvu

-haj, 27. července 2017, 13:59 Google+

Vloni bylo spojení Jariho-Mattiho Latvaly a Toyoty takovou svatbou z nutnosti, když Latvala byl po náhlém odchodu Volkswagenu z WRC bez místa a Toyota byla chvíli před svým restartem ve WRC bez špičkového pilota. Nicméně toto spojení funguje lépe, než všichni očekávali. Není tedy až takovým překvapením, že se obě strany dohodly na spolupráci i v roce 2018.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvalu uvidíme v barvách Toyoty i příští rok

Latvalu uvidíme v barvách Toyoty i příští rok | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Poté, co se vloni po sezoně Volkswagen Motorsport nečekaně stáhl z MS v rally, byl Jari-Matti Latvala prvním z trojice jezdců VW, který se domluvil na místě s některým z týmů. Jeho manažer, Timo Jouhki, byl schopen vyjednat zajímavý kontrakt s novým týmem ve WRC, Toyotou Gazoo Racing. Samozřejmě se hodí připomenout, že tento tým vystavěl a vede někdejší chráněnec Jouhkiho, Tommi Mäkinen. 

Spojení temperamentního čtyřnásobného mistra světa v rally na jedné straně a na straně druhé citlivého Latvaly měli mnozí za ne zrovna nejlepší volbu. Nicméně tito dva borci si sedli a už na druhém startu Yarisu WRC letos ve Švédsku oslavovali první společné vítězství, na další zatím čekají. "Mezi těmi dvěma to běží překvapivě dobře. Tommi ze svých aktivních časů ví, co jezdec potřebuje," říká Timo Jouhki

img-responsive

Spojení Latvala-Toyota Yaris WRC zatím funguje dobře | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Vzhledem k tomu, že se Latvala v týmu cítí evidentně dobře, tak není až tak překvapivé, že Jouhki už mluví o vzájemné spolupráci i v roce 2018. "Pro příští rok už jsme s Toyotou uzavřeli nějakou dohodu," prozrazuje Fin. Teď už se musí Jouhki postarat jen o to, aby se na vhodném umístění jeho chráněnce nic nezměnilo. Protože místo na rok 2018 si hledá také Sébastien Ogier a klidně by mohl skončit v Toyotě. Z minulosti moc dobře víme, pod jaký tlak dokáže Latvala sebe samotného dostat, když se jeho kolega jmenuje Sébastien Ogier. Zatím to vypadá, že by mělo být jen formalitou potvrzení Esapekky Lappiho do druhé Toyoty pro rok 2018. To boj o třetí sedačku v továrním týmu Toyoty pro rok 2018 je plně otevřený a zatím to vypadá, že se na toto místo Juho Hänninen neposadí.

Vytisknout

Diskuze: Manažer Latvaly: Pro příští rok máme s Toyotou nějakou smlouvu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Kam za diváckým zážitkem na XXXVIII. Rally Pačejov

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud