Ogier oznámil podmínky, za kterých zůstane u M-Sportu

iMotorSport.cz, 22. června 2017, 21:16 Google+

Sébastien Ogier zůstane u M-Sportu, pokud jej Ford továrně podpoří pro příští sezonu. Francouz již začal vyjednávat s konkurencí, pokud to s podporou Fordu nedopadlo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier chce u M-Sportu pokračovat, ale ten si jej za současných podmínek nemůže dovolit

Ogier chce u M-Sportu pokračovat, ale ten si jej za současných podmínek nemůže dovolit | foto: Red Bull

Sdílejte článek

"O příštím roce jsem již začal přemýšlet a není tajemstvím, že chci pokračovat za dobrých podmínek. Neříkám, že teď podmínky nejsou dobré, ale vím, že dlouhodobě nebude mít samotný M-Sport zdroje na to, aby pokračoval v boji s továrními týmy. Zároveň chci ale stabilitu a byl bych rád, kdyby Ford konečně souhlasil s tím, že nás podpoří," říká Sébastien Ogier

"Pokud by se Ford vrátil, tak myslím, že bych zůstal. Musíme počkat a uvidíme, jak by to vypadalo a za jakých podmínek, ale pokud by přišli s obstojnou podporou, tak musíme několik věcí zlepšit. Bylo by to mojí možností číslo 1. Ale samozřejmě, že jsem začal pracovat také na dalších možnostech. Nemohu čekat do října nebo listopadu jako vloni," pokračuje Francouz.

Šéf týmu, Malcolm Wilson, by si pro příští rok samozřejmě svoji jezdeckou sestavu moc rád udržel, zvláště poté, co Ott Tänak vyhrál minulou Rally Sardinia a Elfyn Evans v Argentině se svoji Fiestou na pneumatikách DMACK prohrál boj o vítězství s Thierrym Neuvillem s Hyundai i20 Coupe WRC o pouhých 0,7 vteřiny. Ale také Wilson si uvědomuje, že udržet Ogiera bez nějakého dodatečného financování by bylo takřka nemožné. 

img-responsive

Setrvání Ogiera ve Fordu Fiesta WRC je i přes oboustranný zájem vázáno na návrat Fordu | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Nenechte se mýlit - chceme si udržet pro příští rok to, co tu teď máme. Uvědomuji si, kam chce Sébastien Ogier mířit a proto na tom naplno pracujeme. Možnost udržet si Sébastiena je dvojí: Buďto se nám povede najít silného partnera pro tým - proto hledáme titulárního sponzora jako o závod - nebo se Ford vrátí jako náš partner. Pokud by se ani jedna z těchto možností nestala, pak je pro nás nemožné jej udržet.

Letos jsme do toho investovali hrozně moc peněz. S nabídkou jsem se nechal unést, protože jsem to vnímal jako zlatou možnost jak dostat do svého auta jezdce, kterého jsem vždy chtěl. Oceňujeme dlouhodobou podporu a technické partnerství Fordu. Avšak mít znovu Ogiera v autě za aktuálních podmínek by bylo nezodpovědné pro budoucnost M-Sportu."

Britský Autosport se na závazek Fordu ve WRC zeptal i jeho šéfa pro výkonná vozidla, Davea Pericaka"Lidé si neuvědomují, jak moc je Ford zapojen do dění v M-Sportu. Byli naším partnerem již hodně dlouho a my jsme jim pomohli vyvinout nové auto. I teď jim trochu pomáháme po technické stránce. Nemluvíme o finanční situaci. Užívejme si to, co děláme. Myslím, že na tuto sezonu máme plán: Chceme se pokusit vyhrát šampionát."

Vytisknout

Diskuze: Ogier oznámil podmínky, za kterých zůstane u M-Sportu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Debnárová s víťazstvom v triede, ale aj odstúpením

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud