Bratři Szejové v sezoně 2017 před novými výzvami

GK Forge Rally Team, 20. února 2017, 13:17 Google+

Bratři Szejové Další krok v kariéře – v sezóně 2017, díky svým partnerům, zažijí Jarek a Marcin Szejové debut v novém autě. Polská dvojice, úřadující mistři ČR v produkční kategorii, budou bojovat v absolutní klasifikaci českého šampionátu. Novou zbraní v jejich třetí sezoně na českých tratích bude Ford Fiesta R5. v sezoně 2017 před novými výzvami

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Szeja, Jarosław - Szeja, Marcin

Szeja, Jarosław - Szeja, Marcin | foto: GK Forge Rally Team

Sdílejte článek

Jarosław a Marcin Szejové se připravují na začátek sezóny 2017. Tým z Ustroně, městečka ležícího kousek od českých hranic, se i ve třetím roce v řadě objeví v seriálu Mistrovství ČR v rally. Letošní sezona ovšem přinese mnoho novinek a doufejme i emocí. Zásadní novinkou bude změna vozu. Aktuální mistři ČR v produkční kategorii přesednou ze Subaru Impreza do Fordu Fiesta R5. Tím se před bratry Szejovými otevírá nová výzva – s novým autem, co nejlépe uspět v jednotlivých podnicích seriálu MČR v rally 2017, stejně jako v absolutním hodnocení.

Mistrovství ČR v rally 2017 projde jednou změnou, letošní kalendář se skládá nikoli ze šesti, ale nově ze sedmi těžkých a specifických asfaltových závodů. Po pauze se do českého šampionátu vrací kultovních podnik – Valašská Rally se sídlem ve Valašském Meziříčí. Právě zde budou mít fanoušci poprvé možnost vidět Ford Fiesta R5 Jarka a Marcina v nových barvách. V českém kalendáři pak nebudou chybět ani osvědčené podniky, které polské dvojici loni přinesly vítězství ve třídě 3, a to Rally Šumava Klatovy, Rally Příbram a Barum Czech rally Zlín. Naposledy zmíněná akce láká každým rokem k tratím na 200 tisíc fanoušků a i letos bude součástí mistrovství Evropy v rally (ERC).

Jarek Szeja: „Během několika měsíců po konci minulé sezóny mnohokrát padla otázka, jaké budou naše další sportovní plány. Nyní mohu s radostí potvrdit, že sezóna 2017 přinese velké změny. I nadále budeme bojovat proti silné konkurenci v českém šampionátu, ale stojí před námi, podobně jako před dvěmi lety, zcela nová zkouška – tou bude přechod na Ford Fiesta R5 Evo. Tímto krokem se chceme v kariéře posunout dále, zároveň si plníme sny o možném startu s autem specifikace R5. Ten pro nás bude připravovat známá česká stáj Orsák Rally Sport. Nebudu skrývat, že jsem z tého situace velmi šťastný. Po dvou letech tvrdé práce a závodění na českých tratích jsme se dopracovali k řadě sportovních úspěchů a hlavně k výjimečné šanci. Budeme závodit v nejvyšší možné kategorii v rámci regionálních šampionátů, budeme se měřit s velmi zkušenými a rychlými závodníky a chceme se poprat o absolutní titul v českém mistrovství. To by samozřejmě nebylo možné bez našich partnerů. Podobně, jako v předchozích sezónách, bude naše starty podporovat hlavní sponzor GK Forge Grelowski kovoobrábění. V tomto roce se k našim sponzorům připojí také Skupina Metkom se sídlem v Žorách a s podporou bude dále pokračovat i firma Satjam. Děkujeme i za podporu firem Darma, Deco-Car, Minimax, Viralseed a Střešní krytiny Pniok Sylwester. Jsem hrdý na to, že nám naši partneři věří a kladně hodnotí náš marketingový potenciál po úspěchu v loňské sezoně. Debut Fiesty R5 v Polsku by byl pro nás asi jednodušší, ale od startů v Česku si slibujeme větší možnosti našeho rozvoje. Během loňského ročníku RSMP bylo klasifikováno pouhých šest aut R5, v MČR jich odstartovalo mezi 15-20, v čele s továrním týmem Škoda. Uvědomuji si, že se budeme měřit s hodně rychlými konkurenty, a čeká nás velice těžký rok. Ale máme podporu silných partnerů, zkušeného servisu a sehraného týmu, takže jsme na další výzvu připraveni. V našem týmu se objeví několik nových tváří a jako celek ho bude řídit týmový koordinátor Dawid Marciński. Kromě kompletní účasti v MČR 2017 pracujeme také na startu v jednom ze závodů v Polsku, a teď nemyslím na tradiční zakončení sezony při Rajdu Barbórka.”

Marcin Szeja: „Ford Fiesta R5 bude bezesporu nejlepší a technicky nejvyspělejší vůz, ve kterém budeme mít možnost závodit. Konstrukce vozu je od základu přizpůsobena k závodům na rychlostních zkouškách, celkově nadchne možnostmi nastavení a svými kvalitami. Ve většině regionálních závodů se jedná o auta, usilující o prvenství. Mezi týmy, které disponují tímto vybavením, zuří boje nejen v jednotlivých závodech, ale i v celém mistrovství. V České republice s těmito auty závodí nejlepší týmy, samozřejmě musím zmínit Škodu Motorsport, která má velké zkušenosti ze startů na mistrovství Evropy a dokonce v mistrovství světa (WRC2). Před námi je jistě hodně učení, práce a testů, než budeme moci plně využít potenicál Fiesty v každém závodě. Touto cestou chceme poděkovat týmu ROTO, se kterým jsme společně dosáhli cenných výsledků a získali mnoho zkušeností. Díky nim nyní můžeme odpočítávat dny do prvního startu v autě specifikace R5. Proto Vás již nyní zveme k účasti na Valašské rally, případně sledování celého mistrovství. My se už prvního startu ve Fordu Fiesta R5 nemůžeme dočkat.”

KALENDÁŘ MČR – MČR 2017:

24. – 26. březen – Janča Valašská Rally
21. – 22. duben – Rallye Šumava Klatovy
19. – 20. květen – 45. Rallye Český Krumlov (seriál ERT)
16. – 17. červen – Agrotec Petronas Rally Hustopeče
01. – 02. červenec – Rally Bohemia Mladá Boleslav
25. – 27. srpen – Barum Czech Rally Zlín (seriál ERC)
06. – 08. říjen – 38. Rally Příbram

V sezóně 2017 náš tým podporují: GK Forge Grelowski Kovoobrábění, Grupa Metkom, Satjam, Darma, Deco-Car, Eurogold, Minimax, Viralseed a Střešní krytiny Pniok Sylwester a mediání patroni Motowizja a portál OX.pl.

Vytisknout

Diskuze: Bratři Szejové v sezoně 2017 před novými výzvami

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Kris Meeke ve Švédsku C3 WRC dvakrát "neuhlídal" a vůz jej "vypekl"

Matton: Máme před sebou hodně práce

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud