M-Sport: Ogier s Tänakem mohou volně bojovat o pozice

iM2, 20. ledna 2017, 23:20 Google+

Sébastien Ogier a Ott Tänak budou mít dovoleno bojovat po svoje pozice až do cíle Rally Monte Carlo. Dnes to potvrdil jejich týmový šéf, Malcolm Wilson.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wilson, Malcolm

Wilson, Malcolm | foto: M-Sport/McKlein

Sdílejte článek

Po páteční etapě dělí v rámci Rally Monte Carlo Otta Tänaka a Sébastiena Ogiera pouze 0,3 vteřiny. Úřadující mistr světa sice stáhl relativně dost času na Estonce v odpolední sekci zkoušek, kdy mu po přenastavení v servisu auto mnohem více sedělo, ale celkově oba dva jezdci odjeli páteční etapu moc pěkně. Malcolm Wilson, šéf týmu M-Sport, teď řekl, že chce, aby jeho jezdci nadále soutěžili a nehodlá určovat pořadí.

"To je důvod, proč jsme tady a je to také důvod, proč tu jsou diváci. Chceme vidět souboj. Chceme je oba vidět, jak budou bojovat na limitu. Je tu ještě dlouhá cesta v hodně náročných podmínkách, ale ano, oba mají volnost a mohou bojovat," řekl Wilson.

Jezdci sice na vedoucí i20 Coupe WRC ztrácí asi 45 vteřin, ale Ogier řekl, že ještě nevzdal svůj sen o čtvrtém triumfu na Monte Carlu v řadě. "Nic není nemožné, zvláště s [potenciálně odlišnou] zítřejší volbou gum. Rozdíl je 45 vteřin - i když je to Monte Carlo - tak je lepší tento náskok mít než být vzadu. Budu se soustředit, pokusím se jet dobře a v autě se cítit pohodlně. Nakonec bych byl šťastný, kdybych byl v Monte Carlu na podiu a nechci vše riskovat pro vítězství. Monte je speciální a zvláště pro všechny ty kluky tady chci ukázat to nejlepší," říká Sébastien Ogier.

Plánem Otta Tänaka je ignorovat časy kolegy a jet svoje tempo: "Je blízko svého domova, takže možná, že zná nějaké triky. Plánem je nebojovat. Chci pokračovat s tou rychlostí, kterou aktuálně máme. Seb byl odpoledne hodně rychlý, to jsme mu nestačili. Budeme sledovat souboj těch dvou kluků [Neuvillea a Ogiera] a uvidíme, jak to dopadne."

Thierry Neuville je po pátku se svým náskokem spokojený: "Neřekl bych, že si věřím, ale jsem uvolněnější. V autě se cítím dobře. Máme dobrou zpětnou vazbu, vše fungovalo skvěle. Mám 45 vteřinový náskok, což je hodně, ale ne moc na této rally. Zítra to bude těžký boj, ale uvidíme, kdo bude mít večer navrch."

Vytisknout

Diskuze: M-Sport: Ogier s Tänakem mohou volně bojovat o pozice

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Nový Yaris WRC příjemně překvapil

Výkon Toyoty předčil všechna očekávání, tvrdí Mäkinen + VIDEO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud