Výkon Toyoty předčil všechna očekávání, tvrdí Mäkinen + VIDEO

iM2, 20. ledna 2017, 23:06 Google+

Tommi Makinen, šéf továrního týmu Toyota, v pátek večer v servisu přiznal, že výkon finských posádek s vozem Yaris WRC předčil jeho očekávání. V pátek dopoledne se hned dvakrát dokazal vůz Toyota dostat do TOP5. Hänninen před nehodou v malé rychlosti, kdy narazil do stromu a poškodil zavěšení, figuroval na fantastickém třetím místě. Latvala drží po pátku solidní čtvrté místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nový Yaris WRC příjemně překvapil

Nový Yaris WRC příjemně překvapil | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Je jasné, že tohle je víc, než jsme čekali," řekl Tommi Mäkinen britskému 'Autosportu'. "Cítil jsem a věděl jsem, že naše auto je dobré. Ale nikdo netušil, jaká je rychlost ve srovnání s ostatním. S dneškem jsem velmi spokojený, jsem opravdu rád. Byl to tak dobrý den," pokračoval Fin.

Mäkinenovi ani nevadí, že Hänninen havaroval. Je třeba vzít v potaz, že od ztráty místa u Hyundai toho moc nenajezdil: "Juho byl skvělý - je třeba mít na paměti, že je zde docela nový. Na těchto zkouškách nikdy předtím nejel. Rally nejel od roku 2015."

img-responsive

Latvala za volantem nového vozu Toyota Yaris WRC | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Jak došlo ke zmíněné nehodě už popíše sám Juho Hänninen"Sjížděli jsme dolů z kopce na zledovatělé části zkoušky. Začali jsme brzdit až moc pozdě a trefili jsme malý stromek. Trefil jsem ho předním levým kolem a ulomil tlumič. Hodně jsme na autě pracovali a než jsme sem dojeli, tak jsme neměli tušení, jak na tom jsme.

Jsem moc rád za naší rychlost, jsem rád za všechny kluky z týmu - tohle nám dodá hodně energie. Je vidět, že jsme schopni bojovat hned od začátku. To je velmi důležité." Jeho týmový kolega a zkušenější Jari-Matti Latvala drží po pátku čtvrtou příčku. Bývalého jezdce Volkswagenu zdržely dvoje hodiny na poslední zkoušce dne.

Ráno se navíc tým místo práce na nastavení auta musel věnovat technickému problémů - Yaris WRC nešel nastartovat. "Měli jsme menší problém s palivovým senzorem. Bylo to podobné jako ráno, když auto nešlo nastartovat. Byl jsme z toho trošku ve stresu a na poslední zkoušce jsem nejel dobře. Celkově jsem ale šťastný, můžeme si ulevit. Auto má velký potenciál. Doufali jsme v TOP6, což se nám povedlo už teď," řekl Latvala. 

Vytisknout

Diskuze: Výkon Toyoty předčil všechna očekávání, tvrdí Mäkinen + VIDEO

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Kris Meeke začal dobře, ale chyboval poměrně brzy

Meeke: Byla to moje chyba, do té zatáčky jsem najel až moc rychle + VIDEO

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud