Jsou Ogier s Ingrassiou před podpisem smlouvy s Malcolmem Wilsonem a Fordem?

iM2, 4. prosince 2016, 00:02 Google+

Francouzská dvojice mistrů světa, Sébastien Ogier a Julien Ingrassia, začala ihned po ukončení angažmá týmu Volkswagen Motorsport v MS v rally shánět nové co možná nejlepší angažmá. Zájem o ně projevily snad až na Hyundai všechny týmy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Uvidíme Ogiera a Ingrassiu příští rok s Fiestou WRC?

Uvidíme Ogiera a Ingrassiu příští rok s Fiestou WRC? | foto: HaJ, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Předtím, než ale mohl Ogier otestovat auto jiného týmu, musel k tomu získat svolení od svého současného zaměstnavatele, Volswagenu Motorsport. Tým sice po sezoně svoje aktivity ukončil, avšak Ogier byl fakticky stále jejich zaměstnancem. Podle několika zdrojů toto povolení ze strany VW platí od tohoto týdne. Francouzské duo by mělo ale ještě další dva roky zůstat provázáno s Volkswagenem. 

Podle všeho měli Ogier s Ingrassion získat gentlemanský příslib o předčasném uvolnění ze smlouvy od nového šéfa VW Motorsport, Svena Smeetse, už během Rally Australia. Čtyřnásobný mistr světa už měl možnost ve Španělsku před zraky šéfa týmu Toyota Gazoo racing, Tommiho Mäkinena, otestovat Toyotu Yaris WRC, ve Velké Británii pak zkusil Ford Fiesta RS WRC. Na tomto testu byl zase Malcolm Wilson, šéf M-Sportu společně s Christianem Loriauxem, technickým ředitelem týmu. Hyundai i20 Coupe WRC Ogier nezkoušel, protože tým má na rok 2017 už delší dobu plno, když má pod smlouvou Daniho Sorda, Thierryho Neuvillea a Haydena Paddona. 

Dle francouzských zdrojů mělo poměrně brzy dojít k vyloučení také Citroënu jednoduše proto, že Francouzi neměli možnost dodatečně zvýšit svůj rozpočet na sezonu. V nejlepší pozici pro ulovení Seba Ogiera je, zdá se, Malcolm Wilson, který si to dal za svůj životní cíl. Ten ale Ogierovi zatím prý může nabídnout jen roční kontrakt. Malcolm má být srozuměn s požadavky Ogiera na vývoj Fiesty WRC. 

img-responsive

S Volkswagenem dosáhl Seb Ogier velkých úspěchů, čekají na něj podobné úspěchy i s Fordem? | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Kromě toho by měl být součástí dohody také velice šikovný belgický konstruktér, Christian Loriaux. Při oznámení podepsání smlouvy s Ogierem by navíc mohl být oznámen návrat Fordu do WRC. Což by do skládačky současné situace M-Sportu, který bude potřebovat na příští rok vyšší budget, krásně zapadalo. Některé zdroje ale hovoří o tom, že by se Američané do WRC vrátili až od roku 2018. 

V pátek se měl také Ogier vyjádřit ve smyslu, že o své budoucnosti promluví v přítím týdnu. Ogier by měl s Igrassiou také vyrazit do Švédska, kde hodlá M-Sport testovat na druhou soutěž ročníku 2017, Rally Sweden. Na zmrzlých a zasněžených cestách by měla dvojice testovat dva dny. Dle různých zvěstí by s Ogierem k M-Sportu mohl přijít také jeho dlouholetý sponzor, společnost Red Bull sídlící v rakouském Fuschl am See nedaleko Salzburgu. 

Vytisknout

Diskuze: Jsou Ogier s Ingrassiou před podpisem smlouvy s Malcolmem Wilsonem a Fordem?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Neuville by rád viděl Ogiera ve Fordu

Neuville a Nandan doufají, že Ogier půjde do M-Sportu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud