Capito nevěří jezdcům Volkswagenu na vítězství ve Finsku, podle Meekea je to 'blbost'

iM2, 29. července 2016, 09:03 Google+

Podle Josta Capita byl Kris Meeke prakticky již před startem jistým vítězem soutěže ve Finsku. Meeke mu však opáčil s tím, že je to "blbost" a startovní pozice ve Finsku není takovou výhodou jako jinde.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Jost Capito

Jost Capito | foto: FIA

Sdílejte článek

Jost Capito, šéf Volkswagen Motorsportu, si myslí, že si Kris Meeke jistě dojede pro vítězství ve Finské rally: "Je to celkém jasné - když Kris Meeke neudělá žádnou velkou chybu, tak vyhraje ve Finsku. O tom nepochybuji, nikdo jiný nebude mít šanci." Díky neuplnému programu Citroënu v letošním roce je Meeke až na 9. místě mezi jezdci, v nepřítomnosti zraněného Sorda pojede jako 8. na trati.

Sébastien Ogier naproti tomu sice suverénně vede tabulku jezdců, avšak letos ještě nevyhrál šotolinovou rally. To se, podle Josta, nezmění ani ve Finsku: "Není to pro Ogiera jenom těžké bojovat o vítězství. Aktuálně je to pro něj nemožné."

Kris Meeke této předpovědi naopak vůbec nevěří. Pokud by vyhrál, stal by se prvním Britem, který vyhrál "Finskou Grand Prix". "Je to 'blbost'. Finsko se nepodobá Portugalsku, Sardinii nebo Polsku. I když by tento víkend bylo sucho, tak by bylo jenom pár míst, kde by to bylo obtížné [jet první na trati]. Před soutěží pršelo. Startovat jako první nebude tento víkend nevýhodou. Naopak, mohlo by to být dokonce výhodou."

img-responsive

Je Meeke již jasným vítězem Finské rally? Podle Capita ano | foto: Citroën Racing

"Je to milé, že Jost něco takového řekl, ale měli bychom to vnímat jako psychologickou hru. Možná mě chce trošku vyprovokovat," říká Meeke, který do Citroënu DS3 WRC usedá poprvé od květnové Rally Portugal. "Ve Finsku budu muset opravdu zabrat, abych byl nejrychlejší.

Ale o to mi v této soutěži až tolik nejde. O to jsem se snažil v předchozích letech. Tehdy jsem musel zajíždět nejrychlejší časy, abych si zajistil dlouhodobou smlouvu. Nepochopte mne špatně, budu se o to snažit, protože Finsko miluji. Je to fantastické místo na soutěžení s rally vozem. Ale už nemusím nic dokazovat."

Vytisknout

Diskuze: Capito nevěří jezdcům Volkswagenu na vítězství ve Finsku, podle Meekea je to 'blbost'

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Seba v Polu R WRC uvidíme i příští rok

Ogiera uvidíme ve WRC i v roce 2017, ale co dál?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud