Zůstane nakonec Kubica i příští rok ve WRC?

iM2, 1. prosince 2015, 22:38 Google+

Robert Kubica, zdá se, možná nakonec zůstane ve World Rally Championship i příští rok, když přiznal, že se aktuálně cítí asi více než kdy jindy jako rally jezdec.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Robert Kubica letos jezdil ve svém vlastním týmu

Robert Kubica letos jezdil ve svém vlastním týmu | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Polská ex-hvězda Formule 1 byla letos spojována s mnoha závodními týmy a také s možným návratem zpět na závodní okruhy. Tato možnost se zdála být takřka nevyhnutelnou, zvlášť poté, co se šuškalo, že má na stole velmi lukrativní nabídku z DTM. Ve Walesu ale Kubica předvedl velmi slušný výkon, když se v průběhu soutěže držel na osmém místě předtím, než dostal defekt. Na Power Stage zajel pěkný třetí čas.

Mohlo se tak zdát, že znovuzískal svoji touhu pokořit jednotlivé RZ a dá rally ještě jednu šanci. "Wales byl pro mě v některých ohledech docela dobrým překvapením: Jak jsem zlepšil moje řízení v těchto podmínkách. Nakonec, ve Walesu každých 12 měsíců dostanete tyto podmínky a je to rok, co jsem naposledy jel na podobných cestách," říká Robert Kubica.

Kubica do své rallyové kariéry už investoval tři roky, a tak připouští, že případný návrat na okruhy by mohl být mrháním těchto zkušeností. "Toto by byl ten nejhorší čas přestat. Posledních pět nebo šest soutěžích jsem se cítil více jako rallly jezdec, více vyzrále. Spousta věcí, která mě v minulosti děsila, je teď pro mě normálnější, protože jsem si jimi prošel více než jednou. Takže se cítíte pohodlněji a můžete jet lépe a rychleji," říká Polák pro britský Autosport.

img-responsive

Kubica často ukazoval záblesky rychlost, často se ale nevyvaroval chyb | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Cítím se více jako rally jezdec než kdy dříve. Loňské zkušenosti se [letos] ve Walesu hodně vyplatily. Ale jet další sezonu nebo i jen několik soutěží ve stylu, jakým jezdím teď, to by nedávalo smysl." Ačkoliv se termín pro podání přihlášek na Rally Monte Carlo (18. prosince) rychle blíží, tak Kubica odmítá, že by byl ve spěchu. "Nespěchám. Ve spěchu jsem byl předtím - když jsem spěchal, abych před sezonou všechno zvládl."

"Ale když běžíte a ztrácíte, tak jste vždy vzadu. Pokud budu připraven poslat přilášku, tak jí pošlu," zakončil Kubica. Polák se nikdy netajil svojí touhou dostat se do některého továrního týmu ve WRC. S Citroën Racingem jel v roce 2013 Wales Rally GB. Teď ale překvapivě připustil, že pokračování s jeho vlastním RK World Rally Teamem není úplně mimo nebatu.

Vytisknout

Diskuze: Zůstane nakonec Kubica i příští rok ve WRC?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Pražský Rallysprint (CZE)

Václav Pech jun. se v Praze rozloučil s MINI Cooprem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud