Nové Volvo C 70 - kabriolet a kupé v jednom!

ar1, 15. července 2005, 18:03 Google+

Díky unikátní třídílné sklopné pevné střeše si mohou majitelé Volva C70 druhé generace vychutnávat život bez kompromisů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
C 70

C 70 | foto: Volvo

Sdílejte článek

Nové Volvo C70 se představí v polovině září na autosalónu ve Frankfurtu a jeho prodej bude zahájen v první polovině roku 2006.

„Podařilo se nám vytvořit atraktivní kabriolet, který je možné pouhým dotykem tlačítka přeměnit na stejně elegantní kupé. Zákazník tak ve skutečnosti získá dva automobily v jednom, přičemž v obou případech je ve voze dostatek místa pro čtyři dospělé,“ uvedl Hans-Olov Olsson, prezident a generální ředitel společnosti Volvo Cars.

Nové Volvo C70 je přibližně stejně velké jako jeho předchůdce, stejně široké a je rovněž vybaveno čtyřmi plnohodnotnými sedadly. Předsunutá příď dodává vozu mohutný vzhled.

„Dosáhnout toho, aby linie vozu byly harmonické se střechou i bez střechy, není snadné,“ říká Fedde Talsma, manažer odpovědný za design nového Volva C70. „Rozhodli jsme se začít s návrhem kupé. Když jsme byli s výsledkem spokojeni, provedli jsme potřebné změny, abychom z linií kupé mohli vytvořit kabriolet. Podle našich zkušeností je tento přístup nejvhodnější.“

Originální bezpečnostní řešení
Nové Volvo C70 bylo vyvinuto tak, aby do segmentu kabrioletů přineslo nové standardy v oblasti pasivní i aktivní bezpečnosti. Automobil má pokročilou konstrukci karosérie a několik řešení, která jej odlišují od všech ostatních otevřených vozů. Absence pevné střechy byla kompenzována výztuhami a nejmodernějšími technologiemi. Jedním z unikátních řešení jsou například nafukovací clony zabudované do dveří – nový bezpečnostní prvek, který je součástí rozšířeného systému ochrany proti bočnímu nárazu.
Protože nafukovací clona nemůže být instalována ve střeše podobně jako u ostatních vozů Volvo, je umístěna ve dveřích a nafukuje se směrem vzhůru.

Bezpečnostní technici ve společnosti Volvo nafukovací clony upravili tak, aby byly mimořádně tuhé. V důsledku toho clony zůstanou ve svislé poloze a přispívají k efektivní ochraně hlavy. Clony se navíc vyprazdňují pomalu a poskytují tak dodatečnou ochranu v případě převrácení vozidla. Toto řešení je unikátní v celém automobilovém světě.

Vysoká torzní tuhost
Konstrukce karosérie tvořená pečlivě navrženou sítí výztuží přispívá nejen k vysoké bezpečnosti vozidla, ale také zajišťuje její mimořádně vysokou torzní tuhost, která je v porovnání s předchozím modelem C70 dvojnásobná. Pokud je střecha vozidla zvednuta, torzní tuhost se zvýší o dalších 10-15 procent.

„Torzní tuhost karosérie je důležitá pro jízdní vlastnosti vozidla,“ říká manažer projektu C70 Patrik Widerstrand. „Automobil je stabilnější a lépe ovladatelný. Zlepšuje se také jeho dynamika a potěšení z jízdy.“

Nové Volvo C70 bude nejprve poháněno řadovými pětiválcovými motory, přičemž vrcholem nabídky bude přeplňovaný 2,5 litrový motor T5 s výkonem 220 k (162 kW) disponující maximálním točivým momentem 320 Nm. Dále jsou v nabídce dva atmosférické motory s objemem 2,4 litru a s výkonem 170 k (125 kW) a 140 k (103 kW). Později v průběhu roku 2006 bude k dispozici také 2,4 litrový pětiválcový turbodiesel s výkonem 180 k (132 kW).

Spolupráce se studiem Pininfarina
Vývoj a výroba nového Volva C70 jsou výsledkem společného podniku s renomovanou italskou společností Pininfarina a podobně jako jeho předchůdce bude i tento automobil vyráběn ve švédském závodě Uddevalla. „Pininfarina je skvělý partner, který má dlouholeté zkušenosti s vývojem a výrobou kabrioletů,“ říká Hans-Olov Olsson.

Kabriolet C70 první generace dosáhl nejlepších prodejních výsledků v roce 2004, kdy se prodalo více než 8 000 kusů.

„Naše nová C70 je jedním z prvních otevřených automobilů v prémiovém segmentu, který poskytuje prostor pro čtyři dospělé i přesto, že je vybaven ocelovou střechou. Jsme přesvědčeni, že se jedná o velmi žádanou kombinaci. Proto očekáváme, že se počet prodaných C70 v porovnání s první generací zdvojnásobí,” uvedl Hans-Olov Olsson

- VOLVO -
Vytisknout

Diskuze: Nové Volvo C 70 - kabriolet a kupé v jednom!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

GP Racer

Nová Dunlop Sportmax GP Racer

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud