Hvězda seriálu Knight Rider je na prodej! Mustang s výkonem 400 koní je skutečný unikát

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 4. května 2018, 12:48 Aktualizováno 4.5.2018, 16:22 Google+

Většina z nás si spojuje seriál Knight Rider s Pontiacem Firebird Trans Am, za jehož volant usedal dnes již legendární David Hasselhoff. V roce 2008 však vznikl seriál Knight Rider - Legenda se vrací, který měl navázat na jeho úspěchy. To se bohužel nepovedlo a seriál se setkal s těžko kritikou, ovšem jednu pozitivní věc světu přeci jen dal - jedinečně upravený Ford Mustang GT500 KR.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford Mustang GT upravený do podoby Shelby GT500KR, který měl být použit během natáčení seriálu Knight Rider - Legenda se vrací

Ford Mustang GT upravený do podoby Shelby GT500KR, který měl být použit během natáčení seriálu Knight Rider - Legenda se vrací | foto: craigslist.org

Sdílejte článek

A právě tento jedinečný stroj se nedávno objevil na americkém inzertním serveru craigslist. Podle všeho by se mělo jednat o automobil přezdívaný "Hero," který se měl objevovat před kamerou po většinu času natáčení. Druhý nejčastěji využívaný vůz dostal přezdívku "Attack" a jeho hlavo vzhled byl značně pozměněn (odlišná maska, blatníky, spoiler, atd.). Tohle by tedy měla být hlavní hvězda celého seriálu.

Vůz dodala k natáčení seriálu přímo automobilka Ford, které mnozí zazlívají, že si z celého seriálu udělala propagační kampaň - KITT totiž často měnil své tvary do podoby jiných vozidel značky Ford, včetně pick-upu. Problém byl však v tom, že vůz měl mít tvary modelu GT500 KR (King of Road), který však automobilka tou dobou ještě neměla připravený.

Základem se tedy stal klasický Ford Mustang GT r.v. 2008, který technici automobilky kompletně přestavěli. Jeho 4.6 litrový atmosferický motor dostal kompresor Whipple od Ford Racing, díky čemuž se jeho výkon zvedl na více než 400 koní. Ty posílala na zadní kola automatická převodovka, která byla vhodnější pro kaskadérské kousky i herecké dialogy.

Další úpravy od Ford Racing zahrnovaly balíček úprav pro lepší ovladatelnost, upravený výfukový systém pro výkonné vozy, 6-pístkové brzdy Brembo, originální laminátovou kapotu a křídlo z modelu GT500, 20 palcová kola Shelby a tradiční červené pohybující se světlo ukryté v masivním nádechu kapoty.

Přestavbou prošel i interiér, který dostal speciální volant Momo a obrazovku "počítače," kvůli které však muselo být odstraněno rádio a panel ovládání klimatizace. Přední sedačky byly nahrazeny speciálně tvarovanými závodními sedačkami, zadní lavice úplně zmizela a středem vozu se táhne unikátní středový panel, který ukrývá volič převodovky.

Vůz navíc nabízí ještě několik dalších zvláštností. Například jeho víko kufru je podepsáno členy štábu i kaskadéry a po nastartování vám vůz přehraje kousek melodie ze seriálového soundtracku. 

Po natáčení měl být vůz vyřazen a na jeho místo nastoupila flotila jednodušeji upravených a méně výkonných Mustangů s motorem V6, které se prodávaly v rámci série "Knight Rider." Svým exteriérem ani interiérem se však tyto Mustangy filmovému vozu příliš nepodobaly.

Tohle by tak měla být ta pravá filmová hvězda, která se podle autora inzerátu skvěle řídí, má dostatek výkonu a každý se za ní otočí. Kromě sběratelské hodnoty má navíc vůz najeto sotva něco málo přes 1 000 mil, tedy cca 1700 kilometrů. A cen? Rovných 44 000 dolarů, tedy cca 938 000 Kč. Pokud byl vůz opravdu ve špičkové kondici a pravý, rozhodně to nezní špatně.

Intro seriálu Knight Rider z roku 2008 | zdroj: youtube.com

Z fotografií ale bohužel nejsme schopni říct, zda se jedná o skutečného Kitta nebo jen velice zdařilou repliku. Řada hlavních aspektů (volant, sedačky, interiér, exteriér) vypadá skutečně, ovšem některé detaily (rozlézající se obložení nad palubním počítačem, příliš nízký nájezd) v nás vzbuzují řadu pochybností.

Vytisknout

Diskuze: Hvězda seriálu Knight Rider je na prodej! Mustang s výkonem 400 koní je skutečný unikát

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Golf GTI TCR

Volkswagen chystá další brutální Golf, silniční TCR chce být nejrychlejším GTI

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud