Muž překvapil svého otce geniálním darem. Vyrobil mu repliku auta, o které před lety přišel

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 1. února 2018, 09:57 Google+

Pro většinu lidí jsou automobily jen dopravním prostředkem, ovšem najdou se mezi námi i tací, kteří si ke svému snu na kolech vytvoří silný citový vztah. Jedním takovým byl i otec Dalana Ruttana, který si v devadesátých letech koupil vysněnou Toyotu Celica Supra, o kterou však přišel během vážné dopravní nehody.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Toyota Supra, kterou Dalan zrenovoval pro svého otce (zdroj: Facebook/Dalan Ruttan)

Toyota Supra, kterou Dalan zrenovoval pro svého otce (zdroj: Facebook/Dalan Ruttan) | foto: facebook

Sdílejte článek

Příběh, který dnes šestadvacetiletý Dalan Ruttan svěřil webu Jalopnik, začal už v roce 1991. Dalan byl tehdy ještě "na houbách", nicméně jeho rodiče se tehdy chystali ke koupi svého prvního domu a jeho otec si tou dobou našel vůz svých snů: bílou Toyotu Celica Supra z roku 1985 v bílé barvě Super White, se střešním oknem a mramorovým interiérem.

Dalanův otec byl tímto vozem doslova posedlý už před koupí, nicméně po jeho koupi se to projevovalo ještě více. Obrázky vozu byly v pracovně a mytí vozu o víkendu se stalo sváteční událostí pro otce i syna. Právě tahle Toyota pak měla obrovský vliv na to, že se z Dalana později stal další zapálený "petrolhead".

Když ale bylo Dalanovi 15 let, jeho otec měl těžkou dopravní nehodu, ze které sotva vyvázl. Během cesty domů z práce (okolo osmé až deváté hodiny večer) do něj z boku narazil řidič, který se rozhodl závodit napříč čtyřmi světelnými křižovatkami.

V rychlosti 100 až 120 km/h narazila Honda Integra do dveří spolujezdce, což Toyotu odhodilo do protijedoucího pruhu, kde dostala další tvrdý náraz od projíždějícího Jeepu. Supra se tak roztočila a nakonec skončila na střeše. Vůz z roku 1985 samozřejmě postrádal airbagy i většinu bezpečnostních technologií, nicméně jeho konstrukce byla tak bytelná, že Dalanův otec vyvázl živý. Podle zdravotníků na místě nehody to však byl malý zázrak.

Milovaná Supra tak byla ztracená, nicméně Dalanovi se už tehdy začal rodit v hlavě plán, jak svého otce zase jednou rozveselit. Zhruba před pěti lety se pak rozhodl, že už nastal ten správný čas a pořídil první podobně bílou Toyotu Supra. Po servisu motoru a pohonného ústrojí se však ukázalo, že karoserie je až příliš zkorodovaná, než aby se dalo v projektu pokračovat.

V září roku 2015 se však objevila nová zajímavá Supra, tentokrát z roku 1986. Její karoserie byla relativně zdravá, nicméně motor a celé pohonné ústrojí potřebovalo kompletní přestavbu. Dalan se však tentokrát nevzdal a na voze opravil vše, co bylo potřeba. Jen aby otci splnil se, o který před lety tak nešťastně přišel. 

Dalan měl původně v plánu darovat otci Supru během letošních vánoc, nicméně kvůli nedostatku času se mu to nepovedlo. Stihl to však ještě v lednu. Konkrétně 20. ledna, cca v 3 hodiny ráno, připravil se svou ženou bílou Supru na příjezdovou cestu domu svých rodičů a vydal se čekat až rodiče vstanou.

Když rodiče konečně vstali (okolo deváté hodiny ráno), Dalan rychle předal otci vánoční dárek, který prý našel v poště. V balení byl pohled, pár čokolád (na zmatení) a uživatelský manuál, který dostal při koupi své Supry v roce 1991. Dalan došel ve svém plánu tak daleko, že na klíčky od Supry sehnal stejný přívěšek, jaký jeho otec dostal od dealerství v roce 1991. A nechybělo ani CD, které jeho otec jako poslední ve své Supře poslouchal. Jediným rozdílem tak byla převodovka, která byla tentokrát pětirychlostní místo automatické.

Dalanův otec znovu dostal své vysněné auto (2:09) | zdroj: youtube.com

Když pak Dalanův otec spatřil své staro-nové auto, slovy se prý nedá popsat, jak nadšený byl. Ostatně na jeho reakci se můžete podívat ve videu, které během předávání vzniklo. Bohužel někdo držel telefon na výšku, ale i to se dá nakonec pochopit při takto výjimečné události.

Vytisknout

Diskuze: Muž překvapil svého otce geniálním darem. Vyrobil mu repliku auta, o které před lety přišel

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

PAL-V Liberty

Ženevu čeká historická premiéra. PAL-V Liberty slibuje první produkční létající…

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud