Dálniční policie si převzala nové vozy, Superbům s výkonem 280 koní nebude snadné ujet

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 23. ledna 2018, 15:08 Google+

Dálniční oddělení Policie České republiky dostalo nové pomocníky v boji s neukázněnými motoristy. Flotila 19 vozů Škoda Superb Ambition 2,0 TSI 4×4 DSG se již brzy zapojí do hlídkové služby na hlavních dálničních tazích České republiky. Ke slavnostnímu předání vozidel došlo 23. ledna 2018 v Zákaznickém centru Škoda Autov Mladé Boleslavi za přítomnosti policejního prezidenta Tomáše Tuhého, ředitele dopravní policie Tomáše Lercha a šéfa prodejní organizace Škoda Auto Česká republika Luboše Vlčka. Zbývajících 19 vozů převezme Policie ČR v druhé polovině letošního roku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nové policejní vozy Škoda Superb

Nové policejní vozy Škoda Superb | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

„Služba u dálniční policie vytváří ty nejnáročnější podmínky, v nichž je možné automobil provozovat,“ zdůraznil šéf prodejní organizace Škoda Auto Česká republika Luboš Vlček. „Vyžadují se nejen vynikající jízdní vlastnosti a výkonný motor, ale také robustnost a odolnost vůči opotřebení. Automobily musejí snášet extrémní zátěž a při tom spolehlivě fungovat. Proto nás velmi těší, že policie vložila důvěru do vozů značky Škoda. Je to další praktické ocenění jejich kvalit,“ dodal Luboš Vlček. Všech 19 nových vozů Škoda Superb v karosářském provedení liftback bude okamžitě nasazeno do služby ve všech krajích České republiky. Automobily nemají žádné viditelné označení a budou sloužit především jako hlídkové a stíhací vozy.

K tomu mají odpovídající parametry, které budí respekt. Přeplňovaný motor 2,0 TSI o výkonu 206 kW propůjčuje vozu excelentní jízdní výkony. Ke zrychlení z 0 na 100 km/h mu stačí pouhých 5,8 s, přičemž maximální rychlost dosahuje 250 km/h. Díky pohonu všech kol má jeho řidič dostatek trakce i na kluzkém povrchu. Šestistupňová převodovka DSG s dvojicí  elektrohydraulicky ovládaných souosých spojek garantuje bleskové přeřazení v samočinném i manuálním módu.

Přes svůj vysoký výkon a brilantní dynamické vlastnosti dosahuje daná specifikace vozu kombinované spotřeby jen 7,2 l/100 km. Všechna vozidla vycházejí z výbavového stupně Ambition. Nad rámec standardní specifikace jsou vybavena adaptivním podvozkem, 18-palcovými koly, rezervou, spodním krytem motoru. Instalaci policejního vybavení, nezbytného pro výkon služebních úkolů, provedl externí úpravce.

Vozidla jsou vybavena nejmodernějším zařízením na měření rychlosti silničního provozu, které umožňuje měření okamžité rychlosti ze stojícího i jedoucího vozidla. Lze měřit vozidla, které odjíždí i toho, které přijíždí. Automaticky jsou rozpoznávány registrační značky vozidel, v registru centrálních vozidel je ověřováno, zda se nejedná o kradené či jinak problémové vozidlo.

Měřicí zařízení lze využít i k měření průměrné rychlosti. Ve vozech je dále instalován nezávislý kamerový systém, který provádí nepřetržitý záznam obrazu z dvojice miniaturních kamer umístěných vpředu a vzadu. V případě krizové situace se aktivuje výstražný systém pro právo přednosti v jízdě, který je před zraky kolemjdoucích i okolních řidičů umně skryt za skly vozidla. Moderní komunikační systém MATRA udržuje vozidlo on-line po celou dobu služby.

„Policie České republiky potřebuje pro svoji akceschopnost kvalitní a spolehlivý vozový park. Automobily Škoda již mnoho let vzorně slouží policistům při výkonu jejich služby. Jsem proto velmi rád, že spolupráce mezi českou policií a českou automobilkou pokračuje,“ uvedl během slavnostního předání nových vozů policejní prezident Tomáš Tuhý.

Vytisknout

Diskuze: Dálniční policie si převzala nové vozy, Superbům s výkonem 280 koní nebude snadné ujet

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

tesla model s

Proč známý kritik Tesly otočil? Jeho doporučení přišlo nečekaně

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud