Pražská policie zkoušela jedinečný prototyp Tatry 613, výbavou předběhla dobu o desítky let

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 3. ledna 2018, 10:35 Aktualizováno 3.1.2018, 11:58 Google+

Pražská "Pohotovostní motorizovaná jednotka" vyzkoušla za dlouhá desetiletí své existence celou řadu vozů, od těch domácích, přes vozy východní provenience až po netradiční západní vozy, jako byl například Ford Scorpio či Mercedes-Benz 230. Nás ale nejvíce zaujal předváděcí prototyp Tatry 613, která svou konstrukcí a výbavou předběhla dobu o několik let.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tatra 613 Police Special

Tatra 613 Police Special | foto: policie.cz

Sdílejte článek

Na vůz jsme poprvé narazili už na stránkách policie, kde je mu věnován jeden krátký odstavec v historii služebních vozidel útvaru Pohotovostní motorizovaná jednotky, zkráceně PMJ. Zde jsme se však příliš mnoho informací nedozvěděli a tak jsme pátrali dál, až jsme narazili na webovou stránku "t613.wz.cz". Právě zde se nám pak podařilo objevit dobový článek s bohatým popisem vozu, za kterým stojí tehdejší redakce Světa motorů. 

Tatra Police Special vychází z osvědčené řady 613-3 a 613-4, ovšem pro potřeby policie dostala několik jedinečných úprav, díky kterým měla nabídnout nadprůměrnou rychlost, ovladatelnost, odolnost i technickou vybavenost k široké paletě zásahů.

Za stavbou vozu stála samotná Tatra Kopřivnice, která ke stavbě přizvala jak zkušené policejní experty, tak společnost Sommer US Army Shop, která dodávala speciální vybavení podle přání a požadavků. Speciální Tatrovky tak mohly dostat pancéřované díly karoserie, neprůstřelná skla, neprůstřelné pneumatiky nebo přední ochranný rám, díky kterému by si poradily i s lehčími překážkami na cestách.

Rám se nacházel i uvnitř vozu, kde chránil posádku před následky závažných dopravních nehod. Mimo to byl interiér vybaven uzamykatelnou schránkou na zbraně, munici či cenné materiály (umístěnou v kufru), přepážkou oddělující přední a zadní sedadla (vyrobenou z plexiskla či plechu), elektrickým stahováním oken a centrálním zamykáním.

První testovací prototyp byl zhotoven v bílo-zelené barevné kombinaci a redakci Světa motorů i Policii České republiky byl představen počátkem května roku 1992. Prezentovaný exemplář byl vybaven předním rámem, majákem s reproduktorem, uzamykatelnou schránkou a přepážkou z plexiskla. Nechyběl však ani pátrací světlomet a vnitřní ochranný rám. Pro náročnější zákazníky však měla Tatra připraveny i pneumatiky Michelin, posilovač řízení nebo klimatizaci.

Do karet hrála Tatře i cena. Předvedený model vyšel na 594 000 Kčs, což sice nebylo málo, ovšem podobně výkonné a vybavené vozy od BMW, Mercedesu či Mazdy vyšly mnohdy na dvojnásobek. Tatra se navíc mohla pochlubit domácím zázemím a snadným servisem. V čem však za svou konkurencí zaostávala, byla antikorozní ochrana.Podle policejních odborníků se jednalo o poměrně závažný problém, ovšem Tatra údajně nabízela výměnu nejproblematičtějších plechových částí za laminátové.

Redaktoři Světa motorů si jízdu s vozem vyzkoušet nemohli, ovšem podle policejních odborníků měli být jízdní vlastnosti zhodnoceny jako "velmi dobré". Svůj podíl na tom měly mít i speciální úpravy podvozku, včetně jeho snížení.

Proč nakonec Tatra Police Special neuspěla bohužel nevíme, nicméně i z tehdejšího pohledu by se jistě jednalo o zajímavý policejní speciál, který mohl najít uplatnění jak u zásahových jednotek, tak u dopravní policie. Vždyť jeho 3.5 litrový vzduchem chlazený osmiválcový motor V8 generoval výkon 129 kW (175 k), díky čemuž neměla Tatra problém ani s rychlostí 195 km/h. Slabší to bylo s akcelerací, neboť z 0 na 100 km/h to Tatře trvalo 12 sekund.

Vytisknout

Diskuze: Pražská policie zkoušela jedinečný prototyp Tatry 613, výbavou předběhla dobu o desítky let

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Jedna z nejočekávanějších mnichovských novinek tohoto roku, koncept BMW Z4

Google je možná otravným špiónem. Za tohle jsou mu ale v BMW jistě vděční

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud