Nová Škoda Octavia Combi se představí na Autosalonu v Brně

AutoRoad.cz, 26. března 2013, 12:45 Google+

Jen několik týdnů po své světové premiéře v Ženevě oslaví nová ŠKODA Octavia Combi svou domácí premiéru na Autosalonu v Brně (4. – 8. dubna 2013). Česká automobilka navíc na stánku předvede také pestrou paletu vozů z nabídky pro český trh. Na více než 1 000 m2 se tak představí mimo jiné Octavia, rodinný kompakt Rapid, dynamický městský vůz Citigo Sport, Yeti ve vrcholné výbavě Laurin & Klement, Superb Combi ve výhodné nabídce Drive a akční modely Fabia Fresh a Roomster Fresh. Pro návštěvníky brněnského Autosalonu si ŠKODA AUTO připravila bohatý doprovodný program, včetně možnosti zkušebních jízd.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Octavia

Škoda Octavia | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

„Nová Octavia Combi je důležitou součástí naší modelové ofenzívy – nejen v České republice, ale také ve světě," říká Petr Pečenka, ředitel Škoda Auto Česká republika. „Stejně jako dříve představená Octavia, také nová Octavia Combi nabízí kvality automobilu střední třídy za cenu kompaktního vozu." Octavia Combi má pro úspěch značky Škoda na domácím trhu velký význam: od roku 1998 bylo v České republice prodáno téměř 145 000 vozů Octavia Combi, což představuje přibližně polovinu celého odbytu řady Octavia za toto období.

Octavia Combi představuje prostor ve své nejkrásnější podobě

Nová Škoda Octavia Combi znamená výrazný posun vpřed nejen v porovnání se svou předchůdkyní. Novinka stanovuje také měřítka v oblasti nabídky prostoru ve své třídě. Objem zavazadlového prostoru v porovnání s předchozí generací modelu Octavia Combi vzrostl o pět litrů na 610 litrů. Využitelnost dále zvyšuje řada ‚Simply Clever' prvků. Jeden příklad za všechny: dvojitá podlaha v zavazadlovém prostoru je poprvé variabilně nastavitelná. Dynamickým a nadčasově elegantním dojmem působí také nový designový jazyk značky Škoda. Automobil osloví jasnými liniemi, precizností tvarů a dokonalými proporcemi.

Vedle velkorysého prostoru a působivého vzhledu navíc nová Škoda Octavia Combi nabízí nejmodernější technologie. K dispozici je řada vyspělých elektronických systémů z oblasti bezpečnosti, komfortu či infotainmentu. Nově vyvinuté motory mají o 17 % nižší spotřebu než předchozí generace. Nabídka zahrnuje čtyři benzinové a čtyři naftové agregáty, mezi nimi i mimořádně úspornou verzi GreenLine s emisemi na úrovni pouhých 87 g CO 2/km.

Mezi magnety brněnského Autosalonu nechybí ani nová Škoda Octavia. Na svém stánku Škoda Auto prezentuje celkem čtveřici vozů Octavia a Octavia Combi.

S celkem 939 200 prodanými vozy dosáhla Škoda Auto v roce 2012 nového prodejního rekordu. V porovnání s rokem 2011 vzrostl počet dodávek zákazníkům o 6,8 %. Také v České republice si automobilka polepšila: o 2,5 % na 59 700 vozů (2011: 58 200). Její podíl na českém trhu vzrostl na 34,1 %. To znamená, že v roce 2012 více než každý třetí nový vůz prodaný v České republice nesl logo Škoda.

V prvních dvou měsících roku 2013 dodala Škoda zákazníkům na celém světě více než 136 600 vozů, což ve srovnání se stejným obdobím předchozího roku pokles o 7,4 %. Hlavním důvodem tohoto vývoje prodejů je především právě probíhající náběh výroby nové generace modelu Škoda Octavia. Stopy zanechala také trvale nepříznivá situace na některých evropských trzích. V České republice prodala Škoda do konce února 2013 zhruba 8 000 vozů (v uplynulém roce: 8 900). Tržní podíl vzrostl na 35,1 %. Pokud jde o celý rok 2013, vládne v automobilce optimismus v očekávání, že pozitivní vývoj posledních let bude pokračovat.

Škoda přitom sází na největší modelovou ofenzívu v historii podniku. Do roku 2015 se má celá modelová paleta obměnit a rozšířit do dalších důležitých segmentů. V příštích letech bude v průměru každých šest měsíců na trh přicházet jeden nový nebo přepracovaný model značky Škoda. Přitom jen v roce 2013 Škoda Auto představí osm novinek.

Vytisknout

Diskuze: Nová Škoda Octavia Combi se představí na Autosalonu v Brně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Kia

Kia Cub - čtyři dveře v záhadném tvaru

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud