Jihomoravská ODS se ohradila proti závěrům NKÚ ohledně výstavby dálnice Brno - Vídeň

AutoRoad.cz / mediafax, 2. července 2009, 16:29 Google+

Jihomoravská ODS vyzvala ve čtvrtek prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu Františka Dohnala, aby přestal politicky ovlivňovat postavení rychlostní silnice mezi Brnem, Mikulovem a Vídní.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ilustrační foto

ilustrační foto | foto: ŘSD ČR

Sdílejte článek

Jihomoravská ODS považuje nález Nejvyššího kontrolního úřadu za tendenční. "Prezident Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal se v tiskové zprávě svého úřadu věnované výstavbě rychlostní silnice R52 mimo jiné vyjádřil i k životaschopnosti a důležitosti dálničního spojení mezi Brnem a Vídní. Domníváme se, že ani prezidentu NKÚ Františku Dohnalovi a ani samotnému Nejvyššímu kontrolnímu úřadu nepřísluší spekulativně hodnotit podobné aspekty projektu," řekl Kadrnka.

Jihomoravské ODS se nelíbí zpochybňování výstavby silnice, která je pro jižní Moravu životně důležitá a její projekt našel podporu u všech rozhodujících politických stran v regionu. Zpochybnění její výstavby je pak podle politiků mimořádně nešťastné.

"Na podporu svého více politického než věcného prohlášení Dohnal sice zmiňuje plány rakouské strany na výstavbu rychlostních silnic S8 ve směru Vídeň - Slovensko - Krakov a S3 ve směru Vídeň - Znojmo - Praha, ale současně také zcela účelově opomíjí intenzívně probíhající výstavbu dálnice A5 z Vídně do Drasenhofenu," konstatoval Kadrnka. Právě na ni by měla navázat během čtyř až šesti let česká část rychlostní silnice.

R52 je rychlostní silnice, která začíná v Brně a v budoucnu povede až na rakouské hranice. Nyní končí u Pohořelic. Zprovozněný úsek měří 19 kilometrů a od Modřic (exit 7) po Pohořelice-jih (exit 26) je zpoplatněna.

Letos v lednu ve Vídni podepsaly Česká republika a Rakousko mezivládní dohodu o napojení české rychlostní silnice R52 s rakouskou severní dálnicí A5 na trase Brno - Vídeň v úseku Mikulov - Drasenhofen. Její stavba na českém území by měla být zahájena v roce 2010 a dokončena v roce 2014. Stavba rakouské dálnice A5 již probíhá a bude nyní pokračovat od obce Schrick směrem na hraniční přechod Drasenhofen - Mikulov.

Česká republika je přitom jediným sousedem Rakouska, se kterým nemá tato země přímé a úplné dálniční spojení. ODS podle slov Kadrnky nadále podporuje vybudování rychlostní trasy přes Mikulov, která spojí Brno s Vídní. "Věřím, že se NKÚ ve svých dalších zprávách vrátí zpět k činnosti, která jí ze zákona přísluší," prohlásil Kadrnka.

Z šetření NKÚ, které posuzovalo účelnost stavby nové silnice, ovšem vyplynulo, že je projekt takzvané mikulovské dálnice neefektivní a nesplňuje většinu požadavků Evropské unie. "Projekt není potenciálně životaschopný, nebyly dostatečně zohledněny dopady na životní prostředí a nebyla analyzována možnost vést spojení Brno - Vídeň v jiných variantách po existující infrastruktuře," uvádí důvody svého stanoviska NKÚ.

Podle šetření kontrolního úřadu nesplňuje výstavba R52 také pravidla pro financování z evropských fondů. "Ministerstvo dopravy svou nečinností v oblasti zabezpečení optimální alokace veřejných zdrojů podle zásad společenské efektivnosti, litery a smyslu pravidel EU vážně ohrožuje finanční spoluúčast EU na projektu spojení Brno - Vídeň," uvádí NKÚ. Z evropských fondů má jít na výstavbu R52 až sedm miliard korun.

S výstavbou rychlostní silnice R52 ve směru Brno - Mikulov - Vídeň nesouhlasí na rozdíl od politických špiček kraje a velké části obyvatel jak část odborné veřejnosti, tak ekologové. Hlavní příčinou je, že komunikace podle nich zasáhne chráněnou oblast Pálavy. Ekologové proto podle svých slov upřednostňují spojení přes dálnici D2 a Břeclav. To však krajští o vládní politikové odmítají.

Vytisknout

Diskuze: Jihomoravská ODS se ohradila proti závěrům NKÚ ohledně výstavby dálnice Brno - Vídeň

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Passat CC

Passat CC okouzluje svět svým stylem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud