Nové designerské centrum GM Daewoo

Petr Horák, 1. prosince 2003, 19:52 Google+

Společnost GM Daewoo Auto & Technology Co. otevřela ve své továrně v jihokorejském Bupyungu nedaleko Soulu nové...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

designerské centrum, které bude pracovat na přípravě vnitřního i vnějšího designu nových vozů. Vybudování dvoupodlažního designerského centra s podlahovou plochou o rozloze 6500 m2 si vyžádalo investice ve výši 6,5 miliard wonů (5 milionů euro).

Moderní budova nového designerského centra má půdorys korejského písmene “ㅁ“ (mium), centrálně situovaná výstavní hala má otevřenou střechu. Centrum je vybavené nejmodernějšími technologiemi a ukrývá i místnosti pro prezentaci vyvíjených modelů a několik přednáškových sálů. V blízké budoucnosti se v designerském centru v Bupyungu objeví také studio umožňující třírozměrnou holografickou projekci, které bude on-line propojeno s jinými designerskými centry po celém světě.

Vnitřní provedení nového designerského centra upřednostňuje především funkčnost, což je patrné například už z barevného konceptu: Prostory, ve kterých pracují návrháři vnějšího designu nových vozů, jsou vyvedeny v oranžové barvě, prostory interiérového designerského týmu jsou v zelné barvě.


Slavnostního otevření designerského centra se zúčastnilo na 150 významných osobností, mezi kterými nechyběli Nick Reilly, president a generální ředitel GM Daewoo, Ahn Sang-soo, starosta města Incheon a Shin Kyung-cheol, předseda městské rady.

„Otevření designerského centra demonstruje růst společnosti GM Daewoo ve všech oblastech – ve vývoji designu, konstrukci, výrobě, marketingu i poprodejních službách,“ prohlásil Nick Reilly. „A právě zde, v jeho prostorách, mohu za celý designerský tým potvrdit, že v dohledné době představíme nový SUV model a velký cestovní model.“

„Gratulujeme společnosti GM Daewoo k otevření nového designerského centra,“ řekl během slavnosti Ahn Sang-soo, starosta města Incheon. „Jsem přesvědčený, že specialisté tohoto centra budou připravovat originální vozy vzrušujícího stylingu, které budou patřit k nejlepším vozům světa.“

V září tohoto roku přestoupil do společnosti GM Daewoo z automobilky Holden zkušený designer Michael Simcoe. „Automobilka GM Daewoo prodává své vozy ve více než 120 zemích celého světa. Tyto modely mají výraznou identitu, přestože se prodávají pod mnoha značkami koncernu GM – např. Chevrolet, Buick nebo Suzuki,“ říká Michael Simcoe. „Abychom dokázali vyhovět osobitým požadavkům různých trhů, jsme v neustálém spojení s designerskými centry koncernu General Motors v Austrálii, Německu, Itálii, Číně, Japonsku a v USA.“

Michael Simcoe se během uplynulých dvaceti let podílel na všech zásadních designerských programech automobilky Holden. K nejúspěšnějším projektům, za které byl zodpovědný, patřil vývoj mimořádně úspěšných modelových řad VT Commodore a WH Statesman/Caprice a modernizovaných verzí VX a VY Commodore. Simcoe se zúčastnil také řady mezinárodních projektů, včetně studie Cruze Show Car a docela nedávno se podílel i na vývoji modelu Pontiac GTO, který představuje vstup modelů vyrobených v automobilce Holden na severoamerický trh. Ve společnosti GM Daewoo by měl Michael Simcoe přispět k rychlejšímu vývoji nových vozů, z nich nejaktuálnější je velký cestovní model a vůz třídy SUV.



Popisky ke snímkům:
1. Slavnostního otevření nového designerského centra v Bupyungu se zúčastnili Lee Bo-woon, zástupce zaměstnanců, Kim Seok-hwan, president Daewoo Incheon Motor Company, Nick Reilly, president a generální ředitel GM Daewoo a Ahn Sang-soo, starosta města Incheon (zleva doprava)

2. Ahn Sang-soo, starosta města Incheon, Nick Reilly, president a generální ředitel GM Daewoo a šéfdesigner Michael Simcoe (zleva doprava) diskutují nad studijním modelem SUV vozu.

Opel C&S

Vytisknout

Diskuze: Nové designerské centrum GM Daewoo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Euro NCAP - 4**** pro Kangoo - anotační foto

Euro NCAP - 4**** pro Kangoo

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud