Koncept pojízdného kina - Suzuki XL7 Flix

Jan Fiala, 22. ledna 2007, 18:10 Google+

Suzuki přichází s nový trhákem - konceptem Flix, vozem ve stylu pojízdného kina. Již v loňském roce představila americká odnož Suzuki, společnost American Suzuki Motor Corporation (ASMC) řadu konceptů Suzuki LIVE Series.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Flix

Flix | foto: Suzuki

Sdílejte článek

Šlo o speciální koncepty, které byly navrženy pro lidi, kteří si užívají života, kteří hledají dobrodružství a napětí. Ve shodě s předpoklady těchto konceptů, jež slibovaly využití především vyznavači aktivního životního stylu, a také u příležitosti blížícího se uvedení modelů XL7 a SX4 na americký trh, představuje ASMC nové koncepty Suzuki LIVE pro rok 2007. Tyto koncepty mají za úkol předvést, jakou roli hrají osobní vozy a vozy SUV v každodenním životě zákazníků značky Suzuki.

Půjde o koncepty BaseCamp pro outdoorové nadšence; Flix pro příznivce filmů a zábavy; Zuk pro  fanoušky motocyklů a závodění; a SXBox pro nenasytné hráče. Tyto koncepty budou představovány na různých amerických autoshow a při příležitostech akcí, týkajících se životního stylu.

Flix
Prvním z představených konceptů je Flix, jenž byl vyroben společností Carlab of Orange z Kalifornie. Koncept výchází z nového modelu Suzuki XL7 a nabízí příznivcům filmů a zábavy špičkové zážitky při sledování filmů. Exteriér konceptu Flix je přepychový, s čistými liniemi a špičkovým moderním designem a zdůrazňuje upravený tvar nového modelu XL7. Koncept na bázi XL7 je lakován černou barvou "Midnight Black" s platinovými doplňky a temně rudým divadelním osvětlením z LED diod, uspořádaným v pásech kolem celého SUV střední velikosti.

Navíc k tomuto poutavému vzhledu exteriéru je koncept Flix vybaven bezprecedentním integrovaným systémem pro sledování filmů tak, jak bývá obvyklé v kině. Po zaparkování na místě, příhodném pro optimální zážitek ze sledování filmu, lze otevřít speciálně navrženou střechu a vysunout střešní panel, který slouží jako obří obrazovka o průměru 60 palců. Současně se z otvoru v přední části střechy konceptu Flix stane digitální HD projektor, který umožňuje na obrazovku promítat filmy pro celou rodinu. Pro zákazníky, kteří dávají přednost klasickému způsobu sledování filmů v americkém stylu drive-in, nabízí projekční systém konceptu Flix možnost promítat filmy namísto integrované obrazovky například na zdi budov, na billboard nebo jiné vhodné plochy, k kterým lze přijet autem.

Vzhled interiéru konceptu Flix se podobá modernímu současnému obývacímu pokoji, je vyveden v plyšových materiálech a vytváří tak dojem elegance a sofistikovanosti. Uvnitř vozu XL7 najdeme čtyři čtyři samostatná sedadla, která lze otočit o 180 stupňů a sledovat obří výsuvnou obrazovku. Koncept Flix je také vybaven špičkovým DVD přehrávačem s integrovaným pevným diskem, který umožňuje uložit mnoho hodin audiovizuálního záznamu, dále profesionálním soundsystémem THX/SDS, který nabízí kvalitu poslechu, srovnatelnou se zážitkem z kina díky otočným reproduktorům  o rozměrech čtvrtiny velikosti oken a rudé pásové osvětlení dveří a podlahy, které umocňuje zážitek ne nepodobný tomu, jaký vyvolá podlahové osvětlení ve zšeřelém sále kina.

Foto: Suzuki

Vytisknout

Diskuze: Koncept pojízdného kina - Suzuki XL7 Flix

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Pajero

Mitsubishi slaví vítězství na Dakaru 2007

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud