Luxusní Mini - Sidewalk Convertible

Jan Fiala, 19. prosince 2006, 21:00 Google+

Mini Convertible vždy kombinovalo úžasnou ovladatelnost s nespoutaností při jízdě s nebem nad hlavou a vzduchem proudícím ve vlasech,

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Cooper

Cooper | foto: MINI

Sdílejte článek

ale poté, co se v dubnu 2007 dostane k dealerům Mini nový model Sidewalk, budou mít příznivci této značky příležitost vyzkoušet si nový model, chlubící se mnoha luxusními vylepšeními designu.

Nový model Sidewalk nabízí široký výběr z mnoha exkluzivních prvků a je k dispozici pro verze Mini One, Mini Cooper a Mini Cooper S. V ceně je zahrnut výběr jedné ze čtyř barev karoserie, čalounění sedaček kůží Malt Brown English, sedmáctipalcová lehká litá kola v designu Night Spoke, kůží potažený volant a hlavice řadicí páky ve dvoubarevné kombinaci, a speciální design čalounění Sidewalk pro interiér, koberečky, kryty prahů a dveřní výplně.

Jako doplňkovou výbavu, která je pro modely Sidewalk k dispozici standardně, nelze nezmínit automatický systém kontroly stability a trakce ASC+T, multifunkční volant potažený kůží, kryty vnějších zpětných zrcátek lakované v barvě vozu, kromované prvky v interiéru, výškově nastavitelné sedadlo spolujezdce, sportovní sedačky, systém umožňující vytvoření přihrádek v zavazadlovém prostoru, přední mlhová světla, manuální klimatizaci, palubní počítač, čtecí lampičky v interiéru a bílé podkreslení přístrojů.

Pokud bu si zákazník objednal tyto prvky volitelné výbavy pro běžný Mini Convertible, cena této výbavy by byla zhruba o 25% vyšší, nežli při objednání modelu Sidewalk.

Vozy Mini One Convertible Sidewalk a Mini Cooper Convertible Sidewalk jsou vybaveny pětistupňovou manuální převodovkou, výkonnější Mini Cooper S Convertible Sidewalk pak převodovkou šestistupňovou. Jako volitelnou výbavu lze pro Mini Cooper Convertible Sidewalk objednat automatickou převodovku s plynule proměnným převodem CVT, zatímco Mini Cooper S Convertible Sidewalk může být vybaven šestistupňovou automatickou převodovkou, která umožňuje dále zlepšit především zrychlení vozu. Obě automatické převodovky pak disponují funkcí Steptronic, která umožňuje ruční řazení převodových stupňů a dále tak zlepšuje jízdní dojmy.

Celá modelová řada Mini poskytuje zákazníkům bezkonkurenční příležitost k personalizaci jejich nových vozů. Klíčem k tomu je extrémně rozsáhlý seznam prvků volitelné výbavy a doplňků. Také edice Convertible Sidewalk lze dovybavit například držákem jízdních kol, surfu nebo snowboardu. V nabídce jsou také tuningové a stylingové kity.

Od svého debutu v roce 2004 se Mini Convertible velmi úspěšně prodává a tento model našel své místo v srdcích mnoha řidičů. V roce 2005 překonal Mini Convertible v prodejích další zástupce této třídy o 27 procent. Mini je v letošním roce ve Velké Británii nejprodávanějším vozem s karoserií convertible s prodejem více než 8500 vozů. S příchodem verze Sidewalk na jaře 2007 je pak očekáváno další navýšení prodejů.

Foto: Mini

Vytisknout

Diskuze: Luxusní Mini - Sidewalk Convertible

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

eXasis

Rinspeed eXasis - průhledné šídlo

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud