BMW M3 AC Schnitzer S3

Jan Fiala, 27. listopadu 2006, 19:00 Google+

Ačkoliv bylo kupé BMW řady 3 představeno teprve nedávno, AC Schnitzer již pro tohoto nejnovějšího člena rodiny BMW řady 3 nabízí kopletní tuningový sportovní program.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
3 Coupé

3 Coupé | foto: AC Schnitzer

Sdílejte článek

Stejně jako pro všechny ostatní zástupce BMW řady 3 s dieselovým motorem 3.0d, bude i pro BMW kupé brzy nabízen kit, upravující výkon tohoto motoru. Přídavná řídící jednotka zvyšuje výkon motoru na 195 kW / 265 koní a posouvá maximum točivého momentu na hodnotu 550 Nm. Díky těmto parametrům dosahuje vůz zrychlení z klidu na 100 km/h za pouhých 6.1s, což proti původní hodnotě 6.6s znamená zlepšení o půl sekundy.


Aby bylo možno nabídnout podobné úpravy výkonu i pro vozy 335i a 335d, které jsou vybaveny novou technologií dvojitého přeplňování Twin Turbo, je zapotřebí kompletního vývoje v této oblasti. I na něm se již pracuje a vývoj dospěl již do první testovací fáze.

Navzdory navýšení výkonu motoru 3.0d oproti standardnímu BMW 3 kupé zůstávají zachovány excelentní jízdní chování, nevelká spotřeba paliva a vynikající stabilita. I bez tuningu motoru je doporučováno pořízení sportovního tlumiče výfuku, který - v závislosti na výbavě modelu, který je upravován - je k disozici buď jako jednoduchý, nebo dvojitý s levou i pravou koncovou částí. Při čistě estetické změně jsou koncovky výfuku pro vybrané modely dodávány samostatně.

Komponenty upravující vzhled karoserie BMW 3 kupé nejen zdůrazňují sportovní ambice vozu, ale také perfektně sedí a navíc je lze snadno lakovat, a to díky použití materiálu PU. Nové BMW 3 kupé má nápadně tvarovaný přední spoiler, který nejen zlepšuje vzhled vozu díky svému sportovně elegantnímu designu, ale současně také zvyšuje aerodynamicky generovanou přítlačnou sílu na přední nápravě.

Pro zadní část vozu jsou v nabídce aerodynamické komponenty jako zadní střešní spoiler, jednodílné zadní křídlo a nástavec zadního spoileru se stylovým profilem difuzéru. Dalšími díly pro BMW 3 kupé pak jsou nástavce bočních prahů, které  dávají siluetě vozu nápadnější a protaženější tvar.

Volitelně je možno nástavce prahů zvýraznit setem chromovaných částí. Co se týká nabídky disků kol, pro BMW 3kupé lze volit z nabídky designů litých a závodních kol Type II, Type III a Type IV. Tato kola jsou k dispozici v průměrech 18 až 20 palců.

Speciálně pro použití s těmito koly byly provedeny i úpravy sériového podvozku. V závislosti na osobních preferencích majitele BMW 3 kupé řady E92 lze volit pouze úpravu pružin, nebo kompletní úpravu podvozku. Tato sportovní úprava zachovává ve značné míře jízdní komfort, ale dochází ke snížení světlé výšky vozu o zhruba 25 mm. Úprava podvozku byla vyvíjena a testována  na severní smyčce okruhu Nürburgring a zahrnuje sportovní stabilizátory AC Schnitzer pro zadní nápravu a hliníkové zkrutné výztuhy vepředu i vzadu.

V nabídce jsou také rozsáhlé úpravy vzhledu interiéru nového BMW 3 kupé a špičkové doplňky. Kokpit lze například vylepšit ergonomicky navrženým volantem s airbagem. V nabídce je tako volant s karbonovým věncem v exkluzivní stříbrné barvě. Další perličkou v interiéru je přístrojový panel AC Schnitzer s rychloměrem cejchovaným až do 300 km/h. Nožní opěrka a pedály z hliníku vytvářejí exkluzivnější atmosféru v kokpitu, zvlástě pak v kombinaci s karbonovým obložením interiéru - opět ve štříbrné exkluzivní barvě. To vše mohou doplnit hliníková hlavice řadicí páky, pojistka táhla ruční brzdy a krytka ovladače systému BMW i-Drive - tyto díly lze volit ve stříbrné nebo černé eloxované povrchové úpravě. Nabídku pak uzavírají velurové koberečky.

Foto: AC Schnitzer

Vytisknout

Diskuze: BMW M3 AC Schnitzer S3

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Megane F1

Renault Megane F1 Team R-26

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud