Opel Corsa a něco víc o této novince

ar1, 27. května 2006, 01:52 Google+

Sebevědomý výraz a přátelská, svěží "tvář" charakterizují nový kompakt automobilky Opel, který se veřejnosti představí ve světové premiéře na autosalonu v Londýně ve dnech 18. až 30. července.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Corsa

Corsa | foto: Opel Media

Sdílejte článek

K dalším rysům nové Corsy patří také její originální dynamický design, který staví na dynamicky stylizovaných liniích, nově vyvinutý podvozek, který garantuje prvotřídní jízdní vlastnosti a dokonalé vedení stopy v zatáčkách i mimořádně prostorný interiér nabízející spoustu místa, komfortu a možností individuálního přizpůsobení potřebám a představám zákazníků.

Čtvrtá generace velmi populární modelové řady automobilky Opel (od roku 1982, kdy byla na trh uvedena Corsa první generace, se jenom v Evropě prodalo více než 9,4 milionů těchto vozů) se u dealerů značky Opel objeví v říjnu roku 2006.

Typické rysy nové Corsy

Design: Splývavé linie, výrazně vyklenutá střecha, silueta připomínající kupé, atletické kontury, muskulaturní partie boků vzadu - třídveřová Corsa transformuje své kompaktní dimenze (délka/šířka/výška: 3,99/1,71/1,49 m), dlouhý rozvor (2511 mm) a široký rozchod (1473/1458 mm) do originálních, sportovních proporcí.

Interiér: Nadprůměrně prostorný interiér, vyvýšená pozice řidiče za volantem, pocit bezpečí v pevné ochranné "buňce". Široká škála barevně ladících interiérových motivů, kvalitní materiály, dokonalý povrch vyvedený v černém pianovém laku. Poosvětlené ovladače a spínače (v závislosti na stupni výbavy), spousta užitečných odkládacích schránek a prostorů.

Podvozek: Zcela nově vyvinuté závěsy kol, garantující prvotřídní jízdní dynamiku a agilitu. Na přání se dodává nový elektronický stabilizační systém ESP (Electronic Stability Program) se systémem eliminace neotáčivosti EUC (Enhanced Understeering Control), který v případě potřeby aktivuje brzdy až všech čtyř kol. Standardně dodávaný protiblokovací systém brzd ABS se systémem adaptivního brždění v zatáčkách CBC (Cornering Brake Control). Brzdový asistent. Prvenství ve třídě: Variabilně progresivní sportovní posilovač řízení. Na přání snížený podvozek a kola 17".

Motory: Tři zážehové motory a dva turbodiesely "common-rail" o objemu od 1.0 do 1.4 l a výkonu 60 k až 90 k. Všechny agregáty mají čtyřventilovou techniku rozvodu. Blížící se novinka: Turbodiesel 1.7 CDTI o výkonu 125 k se standardně dodávaným částicovým filtrem DPF (Diesel Particulate Filter). Všechny zážehové motory jsou vybaveny technologií řízeného sání TWINPORT, která snižuje spotřebu paliva. Filtr DPF, který není příliš běžnou nabídkou malých motorů, je u Corsy k dispozici i s turbodieselem o objemu 1,3 l.

High-tech: Řada technologicky vyspělých prvků, z nichž mnohé se v této třídě objevují poprvé - např. adaptivní halogenové světlomety AFL (Adaptive Forward Lighting), inovativní audiosystémy s navigací (CD nebo DVD). Autorádia s CD přehrávačem kompatibilním s MP3, propojitelná s mobilním telefonem pomocí technologie Bluetooth a umožňující hlasové ovládání. Příprava pro mobily nové generace, pneumatiky umožňující nouzové dojetí i po defektu atp.

Individualizace: Dlouhý seznam prvků individualizace, mj. elektricky nastavitelná sedadla, automatická klimatizace, elektricky vyhřívaný volant, panoramatická střecha atd.

Opel

Vytisknout

Diskuze: Opel Corsa a něco víc o této novince

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Carens

Nová Kia Carens

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud