Brera: Srdcový trumf od Alfy Romeo

Martin Kovalčík, 4. listopadu 2005, 19:26 Google+

Sportovní charakter a elegance zabalená v jedinečném stylu. Nová Alfa Romeo Brera vychází ze studie představené v roce 2002 pod kterou se podepsal kdo jiný než Giorgetto-Giugiaro.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Brera

Brera | foto: Alfa Romeo

Sdílejte článek

Soulad tvarů umocněn výkonem a kvalitním zpracováním vzbuzuje pocit luxusního coupé a záruku maximálního uspokojení za volantem, tohle vše zvládli italští inženýři na výbornou! Naopak návrháři  měli za cíl spojit eleganci a sportovní linie s kvalitou a komfortem luxusních vozů. Výsledkem je titul "Best of Show" na Ženevském autosalóně udělen magazínem Autoweek, stejně jako nejlepší koncepční vůz a jedno z nejelegantnějších vozidel světa.

Nový model slibuje jedinečné zážitky z řízení jak je zvykem u této značky a má navázat na vzpomínky z historie Alfy  v podobě typu 1900 SS a Giulia Sprint GT. Rozměry tohoto vozu jsou velkorysé. Brera je 183cm široká a 441cm dlouhá, rozvor dosahuje hodnoty 252cm. Přestože zadní část působí velmi kompaktně, jízda v ní je komfortní, což bývá častou výtkou této automobilky.

Interiér Brery je rovněž impozantní. Požitím kvalitních materiálů spolu s elegantním vzhledem a prosklenou horní částí, která propouští mnohem více světla a dává pasažérům pocit většího prostoru.

Uprostřed palubní desky dominuje rádio s CD měničem na MP3 a kvalitním ozvučením značkou Bose o výkonu 570wattů. Součástí je automatická dvouzónová klimatizace. Ve výbavě nechybí stabilizační systém, xenony, 7 airbagů, multifunkční volant s ovládáním rádia a telefonu, 16", 17" nebo 18" kola z lehké slitiny. Zákazník má na výběr deset barevných provedení a ze čtyř variant interiéru v kůži.

Opravdový klenot se skrývá pod kapotou. Jak je u této značky zvykem, srdcem je motor! Silný agregát o obsahu 3,2 V6 disponuje výkonem 260hp, slabší potom 185hp o obsahu 2,2. Obě jednotky mají přímé vstřikování poslední generace JTS a splňují nejpřísnější normu Euro 4. Motor je spojen s 6-ti stupňovou manuální převodovkou a krátkým řazením a hladkým chodem. Pohonná jednotka by měla uspokojit i nejnáročnější zákazníky jak při cestování tak při každodenní jízdě.

Oddělení Alfa Romeo slibuje výjimečnou dynamiku díky víceprvkové nápravě a špičkového podvozku. Brera kombinuje sportovní chování s komfortním cestováním. V nabídce také nechybí pohon všech kol Q4 u motoru 3,2 V6 JTS. Stejně jako síla motoru je kladen velký důraz na bezpečnost proto zde nechybí stabilizační kontrola podvozku spolu s kontrolou brzdné trakce a posouvá jízdní vlastnosti o kus dále a právě tohle byl cíl inženýrů, kteří pečlivě testovali chování vozidla v limitních situacích.

Brera se svou bezpečností, silou a atraktivním vzhledem udělala velký krok kupředu. A to zvláště v oblasti coupé kde vždy hrála vedoucí roli. Kvalitu tohoto vozidla oceníme jak bohatou výbavou a komfortem, tak výkonem a sportovní jízdou.

Foto: Alfa Romeo

Vytisknout

Diskuze: Brera: Srdcový trumf od Alfy Romeo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Kia

Kia zahájila výstavbu druhé továrny v Číně

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud