Vyhlášení mistrů rally a Setkání mistrů letos současně v Sosnové

Petr Eliáš, 18. října 2017, 08:21 Google+

Slavnostní vyhlášení mistrů rally Autoklubu ČR v sezóně 2017 se letos uskuteční v návaznosti na Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové u České Lípy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Setkání mistrů

Setkání mistrů | foto: Jan Merta - RallyZone.cz

Sdílejte článek

Autodrom v Sosnové u České Lípy prošel v letošním roce rekonstrukcí, kdy se obnovy dočkal asfaltový povrch závodní tratě a diváci poznají změny i v zázemí autodromu. Jednou z prvních velkých akcí na autodromu po rekonstrukci bude už šestnácté Global Assistance Setkání mistrů, které pravidelně uzavírá sezonu automobilových soutěží v České republice exhibičním setkáním mistrů volantu z několika motoristických disciplín. Špičkoví závodníci z rally, rallycrossu a autokrosu se znovu utkají o vítězství na Global Assistance Setkání mistrů, které se v tomto roce uskuteční v sobotu 18. listopadu v Sosnové u České Lípy. Na motoristickou show na autodromu naváže slavnostní vyhlášení mistrů rally Autoklubu České Republiky, které v sobotu večer proběhne v Kulturním domě Crystal v České Lípě.

„Máme radost, že se nám v tomto roce podařilo znovu spojit, jak slavnostní vyhlášení mistrů rally, tak tradiční Setkání mistrů na okruhu v Sosnové. Věříme, že to do Sosnové přiláká ty nejúspěšnější závodníky, kteří se tak mohou prezentovat divákům. I v letošním roce pracujeme na pozvání některého slavného motoristického sportovce ze zahraničí, který by Setkání mistrů ozdobil. Zatím je ještě předčasné zveřejňovat jméno, ale jsem si jistý, že i letos fanoušky motorsportu potěšíme účastí nějaké zahraniční hvězdy, a také účastí krásných závodních aut, která se u nás tak úplně běžně nevidí. Více podrobností budeme moci sdělit po Rallylegendách v San Marinu, kde máme s několika mistry rally setkání. Rád bych tímto pozval k účasti na Setkání mistrů úspěšné závodníky z České republiky, kteří se letos budou účastnit vyhlášení v České Lípě. Uvidíme, jaký bude zájem ze strany jezdců, a podle toho vytvoříme kategorie a dáme jim v našem programu možnost k prezentaci na autodromu během Setkání mistrů,“ zve ředitel Autodromu Sosnová Pavel Dušánek.

Připomeňme, že Global Assistance Setkání mistrů v Sosnové se v minulých letech účastnily takové hvězdy motorsportu, jako jsou například Sebastian Loeb, Juha Kankkunen, Markku Alén, či současný tovární jezdec WRC Craig Breen. Hlavní program Global Assistance Setkání mistrů se uskuteční na autodromu v Sosnové v sobotu 18. listopadu a volné ježdění a seznamování s tratí budou moci diváci sledovat i během svátečního dne, kterým je pátek 17. listopadu. Více o Global Assistance Setkání mistrů najdete následně na stránkách www.autodrom.cz, na facebooku autodromu Sosnová.

Vytisknout

Diskuze: Vyhlášení mistrů rally a Setkání mistrů letos současně v Sosnové

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Meeke, Kris

Jak Meeke reagoval na vítězství v Katalánsku? Rýpnutím do Citroënu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud