Vychází červencové číslo časopisu Rally

Jaroslav Jugas, 25. července 2017, 14:13 Google+

Ani o prázdninách nemůže chybět další číslo magazínu RALLY...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Časopis

Časopis | foto: ALITRON CZ

Sdílejte článek

Co v šestém čísle naleznete? 

Agrotec Petronas rally - Když se do Hustopečí přistěhuje krumlovské počasí

Hustopečská rally se z pozice nejmladší soutěže "velkého" šampionátu postupně vypracovala ve stálici kalendáře, která dokáže ostatním podnikům nastavit vysokou laťku. Zasloužila se o to jednak náročnými rychlostními zkouškami v nádherném prostředí, jednak sympatickou snahou organizátorů nabídnout posádkám víc než jen dobře připravený závod.

Rally Bohemia - Korunovace pod domácím komínem

Šňůrou pěti vítězství v řadě se podařilo posádce Jan Kopecký - Pavel Dresler získat letošní domácí titul tím nejrychlejším možným způsobem.

P. Tidemand - J. Andersson - Sezónu máme skvěle rozjetou

Lídři aktuálního pořadí WRC2 se představili na hustopečské Agrotec rally.

 

Silvie Hlavičková

“Chci někdy zažít radost i v cíli Barumky,” říká drobná blondýnka Silvie Hlavičková. Jejím snem je však pozice za závodním volantem.

 

Pozvánka Rally Pačejov

Mapa a časový harmonogram soutěže.

 

Pavel Štípek: Jsme dobrá parta a snažíme se jezdcům naslouchat...

Pár dní poté, co opustí toto číslo našeho časopisu tiskárnu, je v českém soutěžáckém kalendáři zapsána Rally Pačejov. Tato skutečnost byla samozřejmě hlavním důvodem, proč si popovídat s ředitelem této soutěže Pavlem Štípkem, který navíc v poslední době pomáhá s organizací a dispečinkem i na mnoha dalších českých podnicích.

 

Vzpomínka na Antonína Bergera

Dne 26. června 2017 nás po krátké nemoci ve věku nedožitých 75. narozenin navždy opustil Antonín Berger.

 

ERC: Cyprus rally - Osamocený bojovník

Extrémně náročnou Kyperskou rally vyhrál popáté přemožitel Dakaru Nasser Al-Attiyah s novou Fiestou R5 Evo2. Žádný z jeho potenciálních soupeřů nedokončil první etapu, Kajetanowicz, Magalhaes a Bostanci dokonce havarovali ve stejné zatáčce. Ani jediný český jezdec Antonín Tlusťák nevyužil jedinečnou šanci na výborný výsledek a musel svoji Fabii R5 odstavit s poškozeným řízením.

 

TER: Ypres rally - Neuvillova kolostřešní exhibice

Kevin Abbring se stal prvním holandským jezdcem, který vyhrál prestižní belgickou Ypres Rally.

 

Tommi Mäkinen

Čtyři tituly mistra světa ve WRC spojené s japonskou značkou Mitsubishi ho nesmazatelně zapsaly do historie motoristického sportu.

 

Rally d´Italia Sardinia - Ott Tänak se konečně dočkal

Estonec Ott Tänak byl už několikrát blízko premiérovému vítězství v seriálu mistrovství světa. Dočkal se až ve svých 29 letech, když opanoval Italskou rally na Sardinii. O dvanáct vteřin porazil jezdce Toyoty Jariho-Mattiho Latvalu, třetí skončil Thierry Neuville s hyundaiem. Hvězdou rally se ovšem také stal při svém teprve druhém startu s vozem WRC čtvrtý v cíli Esapekka Lappi, jenž opanoval Power Stage a v cíli měl na svém kontě nejvíce vítězství v rychlostních zkouškách.

 

Rajd Polski - Polská nadvláda stáje Hyundai

V těžkých podmínkách se dočkal na Rajdu Polském třetího prvenství v sezoně belgický tandem Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul.

 

Ott Tänak - Třetí šance

Estonský jezdec Ott Tänak se na Sardinii konečně dočkal dlouho očekávaného vítězství. Za volant továrního Fordu Fiesta WRC usedl už v sezoně 2012, ale vinou celé řady havárií svoji pozici v týmu M-Sport ztratil. O tři roky později nahradil v kokpitu Fiesty WRC Hirvonena, ovšem ani tentokrát se neprosadil. Využil teprve svoji třetí šanci. K premiérovému vítězství v soutěži MS měl velmi blízko už loni v Polsku, ale po defektu v závěrečné fázi soutěže se musel spokojit se stříbrnou příčkou.

 

Tommi Mäkinen - Osudové spojení se zemí vycházejícího slunce

Čtyři tituly mistra světa ve WRC spojené s japonskou značkou Mitsubishi ho nesmazatelně zapsaly do historie motoristického sportu. Svou kariéru ukončil s dalším vozem ze země vycházejícího slunce, s konkurenčním Subaru. Řeč je o finském jezdci a nyní šéfovi stáje Toyota Tommim Mäkinenovi. Jeho návrat do nejvyšší ligy rallyového sportu je opět spjat s japonskou značkou. Jako by mu bylo daleké Japonsko souzeno…

 

World RX: N, S - Kristofferssonův skandinávský atak

Další dva závody mistrovství světa v rallykrosu prokázaly dominanci týmu PSRX Volkswagen Sweden. V Norsku i ve Švédsku vyhrál Johan Kristoffersson, a protože jeho týmového kolegu Pettera Solberga provázela smůla a vítěz prvních tří závodů Mattias Ekström ve Švédsku nejel, má nyní Švéd v čele průběžného pořadí už jednatřicetibodový náskok.

Více zde: http://www.alitron.cz/rally-magazin/rocnik-xviii-2017/rally-06-2017/ 

Vytisknout

Diskuze: Vychází červencové číslo časopisu Rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Filip Mareš se v Pačejově chce rozjet na Rzeszów

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud