Jan Černý se postaví na start Rally Bohemia

Petr Eliáš, 27. června 2017, 09:31 Google+

Posádka MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu Jan Černý - Petr Černohorský se Škodou Fabia R5 je připravena na start Rally Bohemia.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Český Krumlov (CZE)

Rally Český Krumlov (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jan Černý se spolujezdcem Petrem Černohorským využili pauzu vzniklou vynecháním Rally Hustopeče k pečlivé přípravě na jednu z nejtěžších soutěží sezony TrueCam mistrovství České republiky v rally, kterou je Rally Bohemia s centrem v Mladé Boleslavi. Legendární soutěž známá technicky náročnými rychlostními zkouškami převážně na kvalitním asfaltu bude letos čtvrtou domácí soutěží, kde se posádka MOGUL ŠKODA ACA RACING představí. Ve třech předchozích startech v MČR v rally Jan Černý s Petrem Černohorským vždy soutěž dokončili s kvalitním bodovým ziskem a dvakrát dokonce na stupních vítězů. V průběžném pořadí je tak posádka bílo modro červené Škody Fabia R5 na třetím místě a jejím cílem bude z Rally Bohemia přivézt další body do hodnocení velmi kvalitně obsazeného šampionátu.

Rally Bohemia, která startuje v sobotu 1. července ve městě automobilů Škoda v Mladé Boleslavi, nabídne ve dvou etapách v podhůří Jizerských hor a na Mladoboleslavsku celkem jedenáct rychlostních zkoušek. Díky svému formátu, kdy start soutěže proběhne v sobotu odpoledne, je už od shakedownu soutěž hojně navštěvována diváky. Každoročně také Rally Bohemia přiláká na start nějakého známého soutěžního jezdce a letos se v barvách značky MOGUL objeví špičkový soutěžní jezdec let minulých, kterým je Roman Kresta. Diváci si tedy při sledování letošní Rally Bohemia zcela jistě přijdou na své a Jan Černý jménem celého MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu všechny zve k návštěvě této velmi pěkně obsazené soutěže, kde odstartuje s Petrem Černohorským se špičkovým soutěžním vozem Škoda Fabia R5 se startovním číslem 3 na dveřích.

Jan Černý, jezdec MOGUL ŠKODA ACA RACING týmu: „Start na Rally Bohemia bereme s Petrem se vší vážností, jakou start na velmi kvalitně obsazené soutěži českého mistrovství vyžaduje. Předchozí Rally Hustopeče jsme neměli v plánu a mohli jsme se tak na dvoudenním testu připravit opravdu pečlivě. Víme, že nás čeká těžká soutěž s velmi silnými soupeři, mezi kterými tentokrát bude i Roman Kresta, s nímž jsem sdílel jednu etapu mé soutěžácké kariéry. Je to samozřejmě ohromě motivující startovat proti tak kvalitnímu soutěžákovi, kterým Roman je a zvlášť, když pojede také v barvách MOGULu. Tenhle týmový mini souboj ale není to hlavní, co budeme na Rally Bohemia řešit. Čeká nás tady kompletní domácí špička na těžkých tratích a z našeho pohledu je nutné bodovat a udržet si pořadí v mistráku, které je pro nás důležité. Boduje se pět ze sedmi soutěží a body z Bohemky tak jsou pro nás hodně důležité. Těším se, že se Škodou Fabia R5 si s Petrem vychutnáme zdejší krásné rychlostní zkoušky, které nám už loni hodně seděly, ale tehdy nám u naší S2000 kousek před cílem nevydržel motor a museli jsme ze třetího místa odstoupit. Věřím, že dnes jsme připraveni, jak nejlépe můžeme být, a z celého týmu cítím odhodlání na Rally Bohemia uspět. Já i Petr jsme v přípravě udělali vše, abychom dobře reprezentovali všechny naše partnery. Pokud máte o prvním prázdninovém víkendu volno, tak si nenechte Rally Bohemia ujít a přijďte nám fandit.“

Vytisknout

Diskuze: Jan Černý se postaví na start Rally Bohemia

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Zážitkový program Barum Czech Rally Zlín letos ještě atraktivnější!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud