Červení mravenci v Hustopečích ovládli třídu 3

Miroslav Vebr, 22. června 2017, 12:37 Google+

Martin Březík si úspěšnější premiéru v barvách rally týmu ČERVENÍ MRAVENCI nemohl přát. Hned při prvním startu s novým designem závodního Mitsubishi Lancer EVO IX vybojoval v Hustopečích historicky první vítězství pro košický rally team. Slovenská posádka Richard Pravda – Peter Hojnoš obhájila výborné umístění z květnové Rally Tatry a stejně jako v Popradu, i v Hustopečích si dojela pro poháry za 3. místo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rally Hustopeče (CZE)

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Výsledky XIII. Agrotec Petronas Syntium Rally Hustopeče se započítávaly nejenom do TrueCam Mistrovství České republiky v rally a Mistrovství Slovenska v rally, ale také do Mistrovství FIA Zóny střední Evropy.

Divácky oblíbené a skvěle zorganizované závody opět zavítaly na krásné a prašné cesty do vinic v okolí Hustopečí. 150,6 ostrých kilometrů na šesti měřených úsecích nabídlo posádkám vše, co mohli nejen pořadatelé, ale i počasí připravit - asfalt, beton, šotolinu, sucho, déšť, denní i noční erzety. Rally jezdci si užili opravdu náročný závod. Pro slovenské týmy to znamenalo dva dny, dvě zvlášť hodnocené soutěže, tudíž i možnost zisku dvojích bodů do šampionátu.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Pro českou posádku Martin Březík - Marek Omelka znamenal start v Hustopečích i premiéru v novém týmu. S očekáváním do nich vložených se vypořádali jako opravdoví mistři a ve své třídě suverénně zvítězili.

„V týmu byla výborná atmosféra. Překvapilo mě množství fanoušků v servisu i okolo trati a za krásnou atmosféru bych jim rád poděkoval. Závody měly správný náboj. Počasí bylo proměnlivé, což nám komplikovalo výběr vhodných pneumatik. Soupeři byli silní a jsme rádi, že se nám podařilo dojet do cíle a zvítězit,“ zhodnotil závody Martin Březík.

img-responsive

Rally Hustopeče (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Slovenská posádka Richard Pravda - Peter Hojnoš na Mitsubishi Lancer EVO IX v pátek skončila těsně pod stupni určeným pro tři nejrychlejší jezdce, když obsadila 4. místo ve třídě. V sobotu si zopakovala souboj o třetí příčku s Tomášem Konečným. Ani jeden z týmů se nevyhnul technickým problémům a opět se rozhodovalo až v poslední rychlostní zkoušce. Byl to krásny souboj se šťastnějším koncem pro Červené mravce.

„Poprvé jsem si vyzkoušel noční rychlostní zkoušky, které se navíc jely za deště. Na každé soutěži se naučíme něco nového a cítíme, že zrychlujeme,“ zhodnotil své dojmy po závodě Peter Hojnoš, spolujezdec a manažer týmu.

„Atmosféra byla výborná. Rally Hustopeče jsou špičkovým závodem. Ať už z pohledu kvality posádek, organizace, nebo počtu fanoušků, kteří přijeli povzbudit své oblíbené jezdce. Pátek byl velmi náročný. Udělali jsme chybu v rozpisu, která znamenala přibližně 20 vteřinovou ztrátu. Na druhé zkoušce jsme chytili defekt a na další se objevily problémy s diferenciálem. V sobotu však začal nový den a my jsme věděli, že máme na dobrý výsledek. Auto bylo ráno výborně připravené a nakonec z toho bylo krásné 3. místo v silně obsazené třídě 3 v rámci Mistrovství Slovenska,“ uvedl pilot ČERVENÉ MRAVCE rally teamu, Rišo Pravda.

Vytisknout

Diskuze: Červení mravenci v Hustopečích ovládli třídu 3

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

Marešova polosuchá zlatá sklizeň

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud