Vstup do sezóny Pecha s Uhlem

Jan Dušek, 27. března 2017, 20:00 Google+

V okolí Valašského Meziříčí se o víkendu uskutečnila první soutěž zařazená do seriálu mistrovství České republiky v rallye, kde si svou vydařenou premiéru za volantem nového Fordu Fiesta R5 odbyla posádka EuroOil-invelt teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Valašská Rally (CZE)

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Velké množství diváků přilákal první mistrovský podnik na klasické rychlostní zkoušce a hlavně na zkušební polygon Tatry v Kopřivnici, kde bylo hodně živo. Fanoušci zde mohli vidět na jednom místě nejen čtyři rychlostní testy, ale i servisní zázemí jednotlivých teamů a práce mechaniků na závodních speciálech.

Pech s Uhlem hned od začátku soutěže bojovali o druhou příčku s Honzou Černým, kdy tempo závodu udával Kopecký.

img-responsive

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

„Z auta jsem měl před startem Valašské rallye dobrý pocit. Podařilo se nám během přípravy najít dobré nastavení podvozku, do kterého jsme po celou soutěž nijak zásadně nezasahovali, a spíše jsem se snažil nové auto pochopit. Auto skvěle brzdí a má dobré jízdní vlastnosti, které ale zatím ještě nejsem schopný dokonale využít a zejména v rychlých pasážích mám rezervy. Dařilo se nám ale jet od začátku ve slušném tempu,“ popisuje úvod Valašské rallye Václav Pech jun.

img-responsive

Valašská Rally (CZE) | foto: Jan Dušek, RallyZone.cz

Druhá etapa probíhala u EuroOil-invelt teamu ve znamení vteřinového souboje o udržení druhé příčky, neboť na vedoucího Honzu Kopeckého na tovární Škodovce nebylo. Rychlostní zkoušky byly stejně jako první den spíše rychlejšího charakteru a neodpouštěly sebemenší chybu. „S každým kilometrem, který s Fiestou R5 ujedu, získávám z auta lepší pocit a více jistoty. Museli jsme s Petrem trochu upravit i rozpis, protože máme k dispozici pouze pětirychlostní převodovku oproti předcházejícím šestirychlostním ať již v MINI nebo v loňském PORSCHE,“ říká Václav Pech jun., který s Petrem Uhlem až v samotném závěru soutěže rozhodli těsný souboj ve svůj prospěch s náskokem rovné 1 vteřiny a zvedli v cíli Valašské rallye nad hlavu poháry za druhé místo v absolutní klasifikaci. „Z výsledku mám radost. Bylo to teď maximum možného s novým autem. Před startem další soutěže, kterou bude za měsíc Rallye Šumava budeme na autě i na sobě nadále pracovat a zkusíme být o krůček rychlejší,“ uzavírá Václav Pech jun.

Autor: Media Václava Pecha

Vytisknout

Diskuze: Vstup do sezóny Pecha s Uhlem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Valašská Rally (CZE)

Valašský vteřinový bronz Honzy Černého

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud