V Kopřivnici nejrychlejší Odložilík a Dostál

Miroslav Vebr, 28. října 2016, 18:48 Google+

Osmé pokračování GPD rally cupu 2016 proběhlo na konci října na kopřivnickém polygonu. Do soutěže se přihlásila třicítka jezdců, pro které byly připravené dvě rychlostní zkoušky a ty se jely ve třech sekcích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
RallyCup Kopřivnice VI.

RallyCup Kopřivnice VI. | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V kategorii dvoukolek se sešlo osmnáct jezdců s různorodou technikou. Hledat favorita bylo velmi obtížné. Do Kopřivnice přivezli citroeny Jaroslav Vančík, Marcel Svačina a Adam Fabrika. Proti nim stál vítěz dvou letošních podniků Tomáš Dostál s VW Golf. Pozadu nechtěl zůstat ani Martin Vlček, jenž oprašoval vzpomínky na závodění v Peugeotu 206 Kit. Úvodní dvě zkoušky zajel nejrychleji Dostál, následovaný Vančíkem a Svačinou. Vlček lehce ztrácel díky problémům s tlakem paliva. Na 3.RZ vyrobil jezdec golfu chybu a vedení v dvoukolkách přepustil Vančíkovi. Byť Dostál pomalu stahoval odstup od lídra kategorie, vypadalo to, že tentokráte nenaváže na dvě předchozí vítězství. O vítězi ovšem rozhodlo prasklé plynové lanko v citroenu Jaroslava Vančíka. „Před závodem jsme zakoupili nové pneu a těšili se na svezení v závodě. Pohled do startovky mne velmi potěšil, neboť na polygon se sjelo více jezdců, se kterými jsem se mohl poměřovat. Podle mne byl jasným favoritem Vančík. Proto mne překvapilo, že jsem mu v úvodu lehce odskakoval. Na třetí zkoušce jsem se přetočil a zlehka políbil svodidla. Náš náskok byl pryč a já jel po zbytek soutěže bez tlaku na výsledek. Jel jsem na hraně svých možností, ale nějak jsem nedoufal, že bych mohl zvítězit. Jízdy jsme si užívali a s výsledkem jsme pochopitelně spokojeni,“ podělil se o dojmy Tomáš Dostál. Jaroslav Vančík strávil na poslední zkoušce spoustu času opravou a klesl až na samý chvost kategorie F2. Dostála tak doplnili na bedně druhý Marcel Svačina a třetí Martin Vlček.

img-responsive

RallyCup Kopřivnice VI. | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Celkové klasifikaci opět dominovali jezdci s vozy kategorie F4. Do Kopřivnice z předních jmen dorazili Roman Odložilík, Antonín Tlusťák, Jaroslav Podešva nebo Vladimír Barvík. Úvodní zkouška patřila ovšem Škodě Octavia WRC v rukou Silvestra Mikuláštíka.

"Ráno jsme měli problémy s motorem a museli jsme měnit před startem do RZ nové svíčky. Jinak auto fungovalo bez problémů a jízdu jsme si užívali a s výsledkem jsem spokojený".

Kopři

img-responsive

RallyCup Kopřivnice VI. | foto: Lukáš Staněk, RallyZone.cz

V dalším průběhu závodu se ale ukázala vyježděnost Romana Odložilíka, který svůj šestý start na GPD rally cupu proměnil v šesté vítězství. Pořadateli gépédéčka tentokráte v cíli patřilo druhé místo a Antonín Tlusťák obsadil bronzový stupínek. Do TOP 5 nejrychlejších jezdců se dostal i Tomáš Dostál s nejrychlejší dvoukolkou na 4. místě a pětici nejrychlejších uzavíral Jaroslav Podešva.

Vytisknout

Diskuze: V Kopřivnici nejrychlejší Odložilík a Dostál

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rallye Hořovice (CZE)

Rally Hořovice ve fotografii

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud