Václav Pech jun. se v Praze rozloučil s MINI Cooprem

Media Václava Pecha, 1. prosince 2015, 16:21 Google+

Pět let byli EuroOil-invelt team a posádka Václav Pech jun. – Petr Uhel spojeni se značkou MINI. Na Pražském rallysprintu se s MINI rozloučili.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pražský Rallysprint (CZE)

Pražský Rallysprint (CZE) | foto: Media Václava Pecha

Sdílejte článek

Závěr sezony automobilových soutěží je každoročně spojený s exhibiční akcí pod názvem Pražský rallysprint. Letos se na pražském Strahově odjel již 21. ročník, kdy Václav Pech jun. je nejúspěšnějším závodníkem historie této soutěže s deseti vítězstvími. I letos se EuroOil – invelt team opravdu hodně snažil vyhrát tuto pražskou rallye, měl k tomu totiž velký důvod. „Pražský rallysprint byl posledním společným závodem s naším MINI, protože hned následující den si jej přebíral jeho nový majitel. Naše loučení bohužel nebylo vítězné, ale to už tak v rallysportu někdy bývá. Hned v první rychlostní zkoušce na startu nám praskla poloosa a s pouze hnanou přední nápravou jsme ztratili asi tak 25 vteřin. Naši mechanici auto bez problému opravili a my, s odhodláním stáhnout ztrátu, vyrazili do druhé rychlostní zkoušky,“ popisuje úvod závodu Václav Pech jun..

Bohužel ani dál nebylo na poslední společné soutěži s vozem MINI Cooper WRC posádce EuroOil-invelt teamu Václav Pech jun. – Petr Uhel přáno. I do cíle druhé rychlostní zkoušky dojelo MINI s velkou časovou ztrátou, protože tým zřejmě doplatil na vadnou sérii poloos z Velké Británie. „V průběhu druhé RZ nám praskla další poloosa a musel jsem dojet zkoušku jen se „zadkem“. Nikdy předtím se nám taková závada nestala a je to zřejmě výrobní vada. Možná je v tom i trochu symboliky, protože od příští sezony přecházíme na Porsche, které má pohon jen zadních kol, tak abych si už asi trochu zvykal,“ směje se Václav Pech jun..

V dalším průběhu soutěže už s tak velkou ztrátou nebylo kam pospíchat, a proto Václav Pech jun. s Petrem Uhlem nešetřili smyky a sem tam pro diváky předvedli i nějaké to kolečko. Výsledek tak při poslední soutěži s MINI nebyl tím podstatným. „Při tomto loučení s MINíkem jsem trochu smutný, protože jsem měl k němu vytvořený nějaký vztah. Ze začátku to bylo dost nespolehlivé a těžko ovladatelné auto, ale za těch pět let jsme auto vypiplali k naprosté dokonalosti.  Získali jsme společně dva tituly mistrů republiky a řadu dalších úspěchů.  Všechno jednou končí a my příští rok odstartujeme s Porsche 997 GT3. Je to pro nás velká výzva. Bude to něco úplně nového. Kromě prvních startů s tátovo Škodou 1000 MB jsem nikdy nezávodil s autem se zadním pohonem a tohle auto je navíc dost specifické a s obrovským výkonem. Moc se ale na tu výzvu těším a je to zase nový impuls pro celý tým a i pro nás s Petrem. Budeme se zase snažit auto vylepšit a posunout jeho fungování o krok kupředu.

Díky všem, kteří jste nás v této sezóně podporovali věřím, že i s Porsche se vám EuroOil – invelt team bude líbit,“ uzavírá Václav Pech jun., kterého teď spolu s celým teamem čeká náročná přestavba vozu Porsche 997, aby s ním mohli startovat v sezóně 2016.

 

Vytisknout

Diskuze: Václav Pech jun. se v Praze rozloučil s MINI Cooprem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Najde M-Sport místo i pro Evanse?

Camilli končí v TMG, Evans s M-Sportem dále jedná

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud