IMSA: Marino Franchitti se po odchodu z Fordu vrací na scénu

iM3, 21. února 2017, 07:27 Google+

Skotský závodník Marino Franchitti byl v pondělí 20. 2. potvrzen coby třetí pilot prototypu Mazda na březnové dvanáctihodinovce v Sebringu série IMSA SportsCar Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Marino Franchitti

Marino Franchitti | foto: Ford

Sdílejte článek

Mladší bratr trojnásobného vítěze Indianapolis 500 Daria Franchittiho se připojí ke stabilní posádce Tom Long a Joel Miller, kteří v letošní sezoně startují s prototypem Mazda RT24-P. Marino se za volant prototypu vrací po tříleté přestávce, v roce 2014 totiž s vozem Riley týmu Chipa Ganassiho vyhrál svou druhou dvanáctihodinovku v Sebringu.

U Chipa Ganassiho strávil Franchitti i polovinu loňské sezony. Byl členem posádky Fordu GT v kategorii GTE-Pro šampionátu FIA WEC. V polovině sezony však o své místo přišel, podobně jako všechny týmy totiž Ford začal po 24h v Le Mans nasazovat jen dvoučlenné posádky.

V druhém prototypu Mazda se k Tristanu Nunezovi a Jonathanu Bomaritovi znovu připojí Spencer Pigot, který s nimi startoval už v 24h v Daytoně. S Longem a Millerem tam startoval jezdec IndyCar James Hinchcliffe, na druhou vytrvalost sezony však dostává příležitost Franchitti.

Marino Franchitti usedne do prototypu Mazda již tento týden v Sebringu během kolektivního testování. Floridská trať mu svědčí. Z deseti startů vytěžil dvě výhry a třikrát dojel na stupních vítězů. Ve zbývajících případech závod nedokončil, což znamená, že každý dojezd do cíle znamenal pro Franchittiho umístění na podiu.

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Marino Franchitti se po odchodu z Fordu vrací na scénu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Zástupci BR Engineering a Dallara podepisují dohodu o spolupráci

WEC: Vývoj nového prototypu BR1 postupuje podle plánu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud