Porsche příští týden otestuje 919 Hybrid pro sezónu 2017

iM1, 9. prosince 2016, 12:00 Google+

Ve vývojovém středisku Porsche ve Weissachu tento týden vyjel k prvním ověřovacím jízdám nový prototyp LMP1 Porsche 919 Hybrid. První test na závodní trati se odehraje příští týden ve Španělsku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Porsche vyveze nový prototyp ke zkušebnímu testu

Porsche vyveze nový prototyp ke zkušebnímu testu | foto: Porsche

Sdílejte článek

Na okruhu ve španělském Aragonu bude příští týden poprvé mimo areál vývojového centra Porsche k vidění nová zbraň, se kterou chce německá stáj obhájit potřetí v řadě mistrovský titul z vytrvalostního mistrovství světa.

Pětidenní test má na programu výkonnostní i vytrvalostní zkoušky nového prototypu, který je však jen vývojovým mezitypem mezi letošním vozem a ostrou verzí pro příští sezónu. Podle šéfa týmu Andrease Seidla se tento mezityp s novým ostrým vozem shoduje ze 70-80%. Nejméně úprav doznal vlastní monokok, který se, až na drobné detaily, v podstatě shoduje s tím, který tvořil základ vozu v minulých sezónách. „Na monokoku, který nás dovezl k mistrovskému titulu v uplynulých dvou sezónách a který dokázal zvítězit v Le Mans, nebudeme nic zásadního měnit,“ uvedl Andreas Seidl a doplnil: „došlo jen k malým úpravám, které si vyžádala zástavba nových součástí a konstrukcí, které jsme pro sezónu 2017 vyvíjeli nově nebo je alespoň zásadně modernizovali. To však není případ monokoku.

To ale neznamená, že Porsche nevyvíjí  nový model. „Nová 919 je evolucí stávajícího modelu. Naši technici a inženýři se při vývoji nového vozu věnovali všem oblastem a hledali taková řešení, která by nás posunula dále vpřed. Pro příští sezónu připravujeme také dva zcela nové aerokity, což je maximální počet, který nám povolují technické regule pro sezónu 2017,“ doplnil Seidl.

Nový ostrý prototyp Porsche 919 Hybrid pro sezónu 2017 bude oficiálně představen na přelomu března a dubna v rámci předsezónních testů na okruhu v italské Monze. Konkurenční Toyota oznámila, že novou verzi TS050 Hybrid představí v průběhu měsíce ledna.

Vytisknout

Diskuze: Porsche příští týden otestuje 919 Hybrid pro sezónu 2017

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp Porsche 919 Hybrid při testování na okruhu v Monze

Papež mění kalendář WEC 2017

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud