Jak hodnotí společnou dobu s Markem Webberem jeho spolujezdci?

iM1, 28. října 2016, 20:00 Google+

V polovině října, několik dní před závodem ve Fuji ohlásil Mark Webber ukončení své bohaté závodní kariéry. Jak se na společné roky za volantem jednoho vozu dívají jeho týmoví kolegové Timo Bernhard a Brendon Hartley?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Brendon Hartley, Mark Webber a Timo Bernhard se radují bezprostředně po vítězství v Austinu

Brendon Hartley, Mark Webber a Timo Bernhard se radují bezprostředně po vítězství v Austinu | foto: Porsche

Sdílejte článek

Když nám Mark v garáži ve Fuji sdělil své rozhodnutí, bylo tam hodně emocí,“ svěřil se Timo Bernhard. „Je to neúnavný bojovník a pravděpodobně je jedním z posledních aktivních závodních jezdců své éry. Byl obdařen vzácným talentem, ale přes to si poctivě prošel tvrdou školou a vše si vybojoval sám.

Poprvé jsem se s ním setkal v Porsche Junior programu v roce 2000. On tehdy jezdil F3000 a měli jsme společného poradce, který s Markem pracoval na jeho kariéře u Mercedesu a mně pomáhal na cestě k Porsche. Když se poté dostal až do Formule 1, bylo poznat, že je to velký dříč. Když se později naše cesty spojily, poznal jsem, že celý svůj život zasvětil motorsportu. Máme podobný způsob myšlení a jsem hrdý na to, že jej mohu považovat za svého přítele. Bude mi samozřejmě chybět v autě, ale dobrá zpráva je, že se alespoň bude motat někde nablízku.

Brendon Hartley, který po boku Marka Webbera vyrostl od roku 2014 ve velkého vytrvalostního závodníka, se rozhovořil o signálech, které Mark kolem sebe šířil, když poslední dobou velmi intenzivně zvažoval konec závodní kariéry.

Bylo to velice emotivní, když nám to řekl,“ prozradil Brendon Hartley. „Myslím si, že Mark se mi v posledních měsících snažil naznačit, co chystá. Několikrát jsem pojal podezření, ale doufal jsem, že změní názor. Hodně mne toho naučil a užívám si každou chvíli, kdy mohu být v jeho blízkosti.  Timo Mark a já tvoříme velmi sourodou trojici, poslední 3 sezóny byly jedním slovem skvělé. Vše, co mohu v této chvíli udělat, je popřát mu vše nejlepší a poděkovat mu za veškerou práci, kterou pro Porsche odvedl a zvláště za pomoc, kterou mi vždycky neúnavně poskytoval.“ Dobu, kterou spolu Webber, Hartley a Bernhard trávili, považuje Novozélanďan za vzácnou a zároveň velmi přínosnou a obohacující. „Všichni jsme se stali blízkými příteli a doufám, že to tak zůstane i do budoucna,“ pokračuje Hartley. „Zažili jsme toho spolu opravdu hodně. První společný závod v Le Mans (2014) a naše tamní velké zklamání, vítězství v šampionátu v následujícím roce, je toho opravdu hodně a díky tomu všemu já osobně Marka považuji za svého skutečného přítele.

Vytisknout

Diskuze: Jak hodnotí společnou dobu s Markem Webberem jeho spolujezdci?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Martin Tomczyk povede přípravy nového GTE projektu automobilky BMW směřujícího do WEC

Přípravy nového vozu BMW pro WEC povede Martin Tomczyk

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud