Francie: Bobbi a Lieb získali pole position

Noční déšť z pátku na sobotu přešel v průběhu dne na dešťovou sprchu, která zkomplikovala obě dvě kvalifikační zápolení jezdců na francouzském okruhu v Magny Cours. Tento okruh je dějištěm druhého podniku Mezinárodního mistrovství FIA GT vozů.

Pro závod by se mělo počasí výrazně zlepšit.

Mladý italský jezdec Matteo Bobbi získal jen tři týdny po svém úžasném vítězství v prvním podniku v Barceloně své první pole position ve své třídě GT. Bobbi závodí za tým BMS Scudéria Italia s vozem Ferrari 550 Maranello. Následován byl svým velkým konkurentem a vzorem Christopherem Bochutem s vozem stáje Labre Competition Chrysler Viper GTS-R.

Třetí pozici obsadil další Francouz Jean-Marc Gounon s vozem týmu Konrad Motorsport Saleen S7-R. Tento tým je spíše znám tím, že v minulosti vsázel na vozy Porsche. Doba slávy vozů Porsche z tříd S1, S2, tedy sportovních prototypů jsou již dávno pominuta.

Další vůz Ferrari 550 Maranello obsadil 4. příčku s týmem Care Racing a jezdcem Stefanem Liviem. Pátý dokončil kvalifikace Fabrizio Gollin s druhým vozem týmu BMS Scudéria Italia.

Prvním vozem na N-GT na startovním roštu bude vůz Porsche 996 GT3-RS týmu Freisinger Motorsport a jezdcem Marcem Liebem, který získal pole position ve své třídě.

Náš Tomáš Enge, jak jsme již psali v předchozím příspěvku skončil na čtvrté příčce ve své třídě a dnes odstartuje do závodu ze 14. pozice. Svým umístěním si vybojoval pozici nejlepšího vozu Ferrari ve své třídě právě náš český tým MENX.


Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu